Áthelyezés

A rendőrséggel, rendőrökkel, szakmával kapcsolatos témák.
barney
újonc
újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2013. január 20., vasárnap 15:09

Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: barney » 2013. február 22., péntek 17:31

Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem áthelyezéssel kapcsolatban. Közrendvédelmi vonalon dolgozok, ezt is tanulom. Másodéves őrmester vagyok, a próbaidőnk tudtommal már lejárt. Egy vidéki örsön vagyok, a közrendes munka járőri munka itt kedvemre való, sokat tanultam, de szeretnék átmenni a megyei bevetési osztályhoz. Azonban arról szinte semmilyen információt nem találtam, a szolgálati helyemen pedig nem kezdtem el ezzel nyaggatni az elöljáróimat, már csak azért sem, mert kevesen vagyunk, mindenkire számítanak, és nem akarom addig felhozni a témát nekik, amíg nem tájékozódok jobban, és ameddig nem beszéltem a bevetési osztálynál valakivel, akitől ilyen esetben információt kaphatok arról, hogy mik feltételek, van e egyáltalán szabad hely. Az egyik kérdés csak az, hogy nem tudom kit keressek...
Ugye én az MRFK irányítása alá tartozó kapitányság egyik örsén vagyok, a bevetési osztály pedig a Rendészeti Igazgatóságon írányítása alá tartozó szerv. Telefonszámot neten nem találtam, és igazából azt sem tudom kit kell keresni ilyen ügyekben. Valaki segítene nekem? Mielőtt felhozom a szolgálati helyen az elöljárómnak, mindenképp utána kell járnom, hogy egyáltalán lenne e hely a bevetési osztálynál, és fogadnának e. A másik kérdésem hogy valaki bemásolná a Hszt. vagy egyéb törvény azon pontját ami az áthelyezéssel kapcsolatos? Mert konkrétan nem tudom mik a feltételek. Olyat is mondtak már, hogy el kell teljen 2 évnek mire változtathatok a szolgálati helyemen és ez is csak úgy jön össze ha a visszatartás ideje elmúlik- ha egyáltalán visszatartanak. Viszont van olyan haverom aki egy másik MRFK bevetési osztályára került át, azt viszont hogy ő is az adott szerven belüli MRFK-n dolgozott e eddig.
Ha bárkinek bármi tapasztalata van bármelyik bevetési osztályról, vagy ott dolgozik az írjon már. Többek közt azt sem tudom, hogy vannak e külön korlátozások és plussz felvételi.
Remélem érthető volt, mit akarok kérdezni, csak siettem kicsit mert ideje munkába mennem.
Előre is köszönöm.
Másodéves őrmester.

barney
újonc
újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2013. január 20., vasárnap 15:09

Re: Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: barney » 2013. február 25., hétfő 21:29

Na ennyire érthetetlenül fogalmaztam, vagy csak senki nem tud válaszolni? Akadnak benne helyesírási hibák meg elgépelések, de ezt tudjuk be annak, hogy siettem dolgozni. Azért megpróbálom összefoglalni a lényeget hátha valaki tud segíteni: Másodéves őrmester vagyok, közrendes elágazáson, őrsön dolgozok járőrként. Át szeretnék menni a Megyei Bevetési Osztályhoz. Azt nem tudom, hogy kell e külön felvételiznem, egyáltalán lehet e ott bármi plusz felvételi kitétel ami mondjuk eddig nem volt, illetve, hogy magánál a Bevetési Osztálynál vannak e olyan kritériumok, hogy legalább 3 év teljen el a felszereléstől számítva és ehhez hasonló rémhírek... Amint írtam van olyan haverom, aki máshol dolgozott (tehát nem abba a megyébe ahol én) és őt átvette az az MRFK Bevetési Osztálya (nem az ahová én szeretnék menni), az ő elmondása alapján nem lehet semmi akadálya az áthelyezésnek, egy szimpla áthelyezési kérelem kell és kész. Gondolom akkor ez mindenhol így van. Valaki bemásolná a Hszt. vagy egyéb törvény azon részét, amely az áthelyezésről szól ? Gondolok itt arra, hogy mik a szabályok, mennyi a visszatartás ideje maximum és hogy szakképzettséggel nem rendelkező rendőrökre van e valami plusz kitétel. Szeretnék mindent megtudni erről, mert még véletlenül sem szeretném, hogyha valahol valaki valami kamu dumával kicselezne (mert a rendőrségnél ez is megtörténhet). Tudom tudom, miért nem beszélek a szolgálati helyemen a közvetlen elöljárómmal? Mert nem akarom már így kezdetben eljátszani a bizalmát senkinek, pláne nem úgy hogy előtte nem beszélek bevetésinél az illetékes személlyel hogy egyáltalán van e szabad hely és tudnának e fogadni, hiszen ha ez nincs meg akkor elég nagyot koppannék aztán mondhatnám, hogy na igen, még sem megyek el sehová... Az lenne a másik kérdésem, hogy ilyen ügyben kit kell keresnem?? Mivel a bevetési osztály az MRFK -> Rendészeti Igazgatóság alá tartozik, kit hívjak fel? Az odáig tiszta, hogy a megyét, de nem akarok értetlenkedni a megyei ütinek, szóval kit kérjek utána ? Gondolom a Megyei Bevetési Osztálynál valakit, de ki az illetékes ilyen ügyekben? Azt nem tudom, hogyan tagolódik egy ilyen bevetési osztály, szóval nem vágom, hogy kivel kell beszélnem ott... A bevetési parancsnokkal? Ő most konkrétan olyan mint egy kapitányság vezetője, szóval talán nem őt kell zargatni ilyen ügyben, vagy igen? Tudom, tudom, ennyi írkálgatás helyett már utána járhattam volna a dolgoknak. De mivel fontos az első benyomás és én nagyon szeretnék bekerülni a Bevetésihez így azt akarom, hogy minden gördülékenyen menjen már az első benyomásnál (legyen az egy telefon beszélgetés)...
Na további szép napot emberek.

Avatar
Iszilagyi
staff
staff
Hozzászólások: 2588
Csatlakozott: 2008. december 1., hétfő 12:23

Re: Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: Iszilagyi » 2013. február 26., kedd 9:38

Kedves Másodévesünk!

Osztályfőnöke vagy évfolyamparancsnoka segítségére lehet az elindulást illetően, azonban kinevezett próbaidősként már a megyei rendőri szerv humán osztályán dolgozó kollegák tudnak a helyi sajátosságok ismeretében válaszolni a konkrét kérdéseire, esélyeire.
Szilágyi Ildikó

barney
újonc
újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2013. január 20., vasárnap 15:09

Re: Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: barney » 2013. február 27., szerda 11:40

Tisztelt Szilágyi Ildikó!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát, el sem tudja képzelni mennyit segített és milyen jól érzem magam most hogy végre kaptam egy kis iránymutatást! :)

Avatar
Marcsee
lelkes újonc
lelkes újonc
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2011. június 28., kedd 16:18
Évfolyam: 2012-2014
Iskola: Miskolci RSZKI
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: Marcsee » 2014. szeptember 3., szerda 20:25

Üdv mindenkinek!

Egy egyszerű problémám lenne, aminek a megoldása elméletben elvileg működik, a gyakorlatban már kevésbé...
Egy XY megyei kapitányságon, a Közlekedésrendészeti Osztályon teljesítek szolgálatot, ahonnan sajnos el kell jönnöm, elég összetett a dolog, a részletekkel nem untatnék senkit. Korábban, februárban adtam be egy áthelyezési kérelmet, melyet egy szóbeli ígéret hatására visszavontam, pedig akkor gyorsan, 3 hónap alatt átkerültem volna az egyik, kapitánysághoz tartozó rendőrörsre. Ezt követően ismét ért egy-két hatás, többek között a szóbeli ígéret meg nem tartása (már írásban kérném, utólag könnyen okos az ember) és úgy döntöttem, több esélyt nem érdemel a közlekedés, mindenképpen váltok, átmegyek arra a bizonyos rendőrörsre.
A felettesem azt állítja, hogy addig nem mehetek el, amíg ez a rendőrörs nem ad helyettem egy fő rendőrt, mivel nem lenne meg nálunk a szükséges járőr-létszám. Hozzáteszem, vezényléses munkarendben dolgozunk, küldésre nem mehetünk (csak rendkívül ritkán), tehát a munkánk összvissz közúti ellenőrzésre és akciókra, fokozott ellenőrzésre korlátozódik. Tehát arról sincs szó, hogy a váltást nem tudjuk kiadni, nincs aki küldésre menjen, ha én továbblépek innen. Beszéltem a választott rendőrörs őrs pk-jával, ő is azt mondta, hogy nem fognak elengedni, náluk viszont létszámhiány van, 2 járőr státusz üresen ásít, néha még a szolit se tudják kiadni, tehát embert nem tud adni helyettem.
Tudtommal, ha a szolgálati érdek nem sérül, és van fogadó szervem, ami most ráadásul kapitányság illetékességen belül van, akkor nem tarthatnak vissza 6 hónapnál tovább. A szolgálati érdek szerintem nem sérül, ha nem vagyok küldhető címre, viszont hallottam már azt is hogy "1 év múlva is ugyanitt leszel, ha rajtam múlik, úgyse hagylak menni" és kissé bántja a fülem...
Szép-szép az a fehér öv, de most éppen szorít, beérem a feketével is...

Köszönöm mindenkinek a segítséget előre is!
"Csak a baleseti naplóhoz hozzá ne érj!!!"

Vendég
vendég

Re: Áthelyezés

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2018. március 20., kedd 9:24

Szép jó napot mindenkinek! Áthelyezés benyújtásától számítva, hány napon belül kell értesítést kapnom? Gondolom van valami ügyintézési határidő!? Remélem tud valaki segíteni :) Esetleg jogszabályi hivatkozást küldeni.

Válasz küldése