Ösztöndíj

A rendőrséggel, rendőrökkel, szakmával kapcsolatos témák.
Tamas345
vendég

Ösztöndíj

Hozzászólás Szerző: Tamas345 » 2016. június 30., csütörtök 16:09

Sziasztok! Engem az érdekelne hogyha felvesznek a Miskolci Rendészeti szakközépiskolába milyen ösztöndíjra számíthatok? konkrét összeget ha kérhetem és azt hogy az ösztöndíjazás már szeptembertől elkezdődik?

Előre is köszönöm a választ!

ateszka1
kvázi-tag
kvázi-tag
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2015. február 28., szombat 11:51
Iskola: Adyligeti RSZKI

Re: Ösztöndíj

Hozzászólás Szerző: ateszka1 » 2016. június 30., csütörtök 22:23

28.900ft körül lesz az ösztöndíj.
Alapkiképzés idején még nem kapjátok meg ezt az összeget, csak utána.
Tanulmányi eredménnyel vagy külön feladat elvállalásával feltornázható kb 34 ezerre a fenti összeg.

Elvileg HSZT szerint jövőre nőni fog az ösztöndíj mértéke is az ideihez képest, de ez még nem 100% mert ez a Rendőrség :) ;-)

Avatar
loveil
staff
staff
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2008. december 2., kedd 3:10
Tartózkodási hely: MRSZKI

Re: Ösztöndíj

Hozzászólás Szerző: loveil » 2016. július 13., szerda 20:54

Az előző válaszadónak majdnem igaza van, de a rendőrségre történő utalás félre érthető. A rendvédelmi illetményalaphoz rögzített a tanulói ösztöndíj, melynek mértékét nem a rendőrség határozza meg. Ez egységes az összes Hszt. alá tartozó hivatásosra, így kormányzati, költségvetési döntés körébe tartozik ennek változtatása.

A tanulói ösztöndíjra az alábbi szabályok vonatkoznak:

A tanintézet a tanulóinak ösztöndíjat folyósít, mely alapösztöndíjból, tanulmányi átlageredménytől függő tanulmányi pótlékból, valamint egyéb pótlékból, továbbá a szakközépiskola szervezetében ellátott külön feladatokért járó alapösztöndíj-kiegészítésből áll. Az ösztöndíj összegét az egyes ösztöndíjelemekre megállapított szorzószámok és a rendvédelmi illetményalap szorzataként kell kiszámolni.
A rendvédelmi illetményalap jelenleg 38.650,- Ft.
Tört időszak esetén az alapösztöndíj, az alapösztöndíj-kiegészítés, a tanulmányi pótlék összegét időarányosan, az adott hónap naptári napjainak figyelembevételével kell meghatározni.

aa) Az alapösztöndíj a tanulónak alanyi jogon jár, havi összege az elméleti képzés időszakában a rendvédelmi illetményalap 0,5 szerese.

ab) A tanulmányi pótlék a II. félévtől félévenként kerül megállapításra, mely az előző félévi tanulmányi eredményétől függően jár, mértéke a rendvédelmi illetményalapnak a tanulmányi átlageredményétől függő szorzószámmal történő szorzata. A szorzószámok az alábbiak szerint:
3,50 és alatti tanulmányi átlag esetén: 0
3,51–4,00 tanulmányi átlag esetén: 0,1
4,01–4,50 tanulmányi átlag esetén: 0,15
4,51–5,00 tanulmányi átlag esetén: 0,2

ac) Az alapösztöndíj-kiegészítés a tanulóknak akkor jár, ha megbízás alapján a szakközépiskola szervezetében külön feladatokat is ellát. Mértéke a rendvédelmi illetményalap és a szorzószám szorzata. A szorzószámok:
osztálytitkár (osztályonként 1 fő) 0,1
egyéb megbízatás (osztályonként max. 3 fő) 0,05

ad) Az egyéb pótlék szorzószáma az egyes tanulmányi félévek során az alábbi:
I. tanulmányi félév: 0,25
II. tanulmányi félév: 0,26
III. tanulmányi félév: 0,27
IV. tanulmányi félév: 0,28

ae) A tanulót az összefüggő szakmai gyakorlat idején is megilleti az alapösztöndíj, a tanulmányi és az egyéb pótlék azzal az eltéréssel, hogy az így folyósított összegnek legalább a Szt. 65. § (1) bekezdésében meghatározott mértéket kell elérnie.

A kezdő tanulói ösztöndíj tehát az első félév elején abban az esetben, ha a tanuló nem lát el tisztséget az osztályban: 38650*0,75=28990 Ft

Válasz küldése