"Anyagias" kérdések
Re: "anyagi" kérdések
Az eddigi tapasztalatok nem jelentenek információt a jövőre nézve, mert a rendszer alapjaiban fog megváltozni. Jelenleg még nem véglegesült semmi, ezért csak tervekről lehet beszélni. A tervek pedig mint tudjuk azért vannak, hogy legyen mitől eltérni.
Bárminemű felelősség nélkül azt mondhatom, hogy a mai elképzelések szerint három hónapig tanulói ösztöndíj kb.+7.500 ft./hó és/vagy napi háromszori étkezés és szállás, a negyedik hónaptól próbaidős illetmény és fizetős szolgáltatások. De ha teljesen másképpen lesz, az se lepjen meg senkit.
Bárminemű felelősség nélkül azt mondhatom, hogy a mai elképzelések szerint három hónapig tanulói ösztöndíj kb.+7.500 ft./hó és/vagy napi háromszori étkezés és szállás, a negyedik hónaptól próbaidős illetmény és fizetős szolgáltatások. De ha teljesen másképpen lesz, az se lepjen meg senkit.
Tisztelettel
BIE
BIE
-
- vendég
Egyéb kérdések,megfigyelések,"kulisszák"stb.
Sziasztok. Érdekelne, hogy a szakaszparancsnokoknak mivel több a kötelessége, munkája. Tudom, hogy több ösztöndíjat kap, de mik a feladatai? Szeged képeit nézegettem,látom ott meg vannak különböztetve piros szalaggal, ezenkívül vmi bőrszíjjas vmit is viselnek (fegyvertáska?)magukon keresztben, amit nem tudok beazonosítani.
Szakaszparancsnokság egy évre szól?
köszi ...

Szakaszparancsnokság egy évre szól?

Re: Egyéb kérdések,megfigyelések,"kulisszák"stb.
Ezt a szegediektől kellene megkérdezni. A szakaszparancsnok ugyanis hivatásos beosztás. A tanuló, max. annak helyettesítésével lehet megbízva. Nálunk osztálytitkárnak hívják ugyanezt a beosztást (megbízást) feladata szerteágazó. Lényegében mindenben az osztályfőnököt segíti, helyettesíti. Ezért ösztöndíj kiegészítést is kap. Ezzel az alapösztöndíját megduplázhatja.
Tisztelettel
BIE
BIE
-
- újonc
- Iskola: Miskolci RSZKI
Tisztelt címzett!
Engem az érdekelne, hogy nekem már van egy OKJ-s képzésem és e miatt gondolom kell majd tandíjjat fizetnem az Önök iskolájában az érdekelne , hogy ez mennyibe kerül ??
Engem az érdekelne, hogy nekem már van egy OKJ-s képzésem és e miatt gondolom kell majd tandíjjat fizetnem az Önök iskolájában az érdekelne , hogy ez mennyibe kerül ??
- catwomen88
- kvázi-tag
- Iskola: Miskolci RSZKI
Szia!mokafu001 írta:Tisztelt címzett!
Tandíjfizetési kötelezettség nincs a tanulóknak!!!
http://www.youtube.com/watch?v=skrq7FpA ... ature=plcp
beszélgetés egy volt kollégával, már az elején beszél a bérezésről
beszélgetés egy volt kollégával, már az elején beszél a bérezésről
lakhatási, utazási, egyéb támogatások
Sziasztok.
Bocs, hogy idepofátlankodok, de nem találtam jobb helyet a kérdésnek és kíváncsi lennék.
Tegyük fel, hogy valaki rendőr és mondjuk Budapestre van beosztva. A bejelentett lakhelye messze van.
Jogosult lehet bárminemű támogatásra?
Utazás lakhely és Budapest között (akár máv, volán, akár autó), utazás Budapesten belül (bkv), lakhatási, bármi egyéb?
Mi az aktuális állapot? Esetleg hol lehetne részletesen utánaolvasni, hogy mihez mi a követelmény?
Meg esetleg az is érdekelne, hogy mindent egybevéve mire jogosult manapság egy rendőr? Mi jár esetleg alanyi jogon és miket lehet igényelni?
Köszönöm szépen!
Bocs, hogy idepofátlankodok, de nem találtam jobb helyet a kérdésnek és kíváncsi lennék.
Tegyük fel, hogy valaki rendőr és mondjuk Budapestre van beosztva. A bejelentett lakhelye messze van.
Jogosult lehet bárminemű támogatásra?
Utazás lakhely és Budapest között (akár máv, volán, akár autó), utazás Budapesten belül (bkv), lakhatási, bármi egyéb?
Mi az aktuális állapot? Esetleg hol lehetne részletesen utánaolvasni, hogy mihez mi a követelmény?
Meg esetleg az is érdekelne, hogy mindent egybevéve mire jogosult manapság egy rendőr? Mi jár esetleg alanyi jogon és miket lehet igényelni?
Köszönöm szépen!
- loveil
- staff
Re: lakhatási, utazási, egyéb támogatások
Amennyiben rendőr, akkor a szolgálati helyén a gazdaságist kérdezze meg.
Amennyiben csak érdeklődik, de nem a testület tagja, akkor azt a választ adhatjuk, hogy helyileg is eltérő lehet a támogatások köre és mértéke. Ha rendőrré szeretne válni, akkor a megcélzott szolgálati hely személyzetisével vegye fel a kapcsolatot, aki majd tájékoztatja.
Amennyiben csak érdeklődik, de nem a testület tagja, akkor azt a választ adhatjuk, hogy helyileg is eltérő lehet a támogatások köre és mértéke. Ha rendőrré szeretne válni, akkor a megcélzott szolgálati hely személyzetisével vegye fel a kapcsolatot, aki majd tájékoztatja.
-
- vendég
nyelvvizsga
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van e valakinek esetleg információja arról, hogy ha valakinek több nyelvvizsgája is van akkor a rendőrségnél mennyi pótlékot kap?
Több variációt hallottam már erről. Az biztos, hogy csak angol, német, francia után jár alanyi jogon, a több nyelv után pedig csak ha olyan munkakörben dolgozik a személy ahol azt feltudja használni pl. határ.
Olyan variációkat hallottam, hogy ha valaki több nyelvvizsgával rendelkezik
pl.: 1 felsőfokú angol + 1 felsőfokú német akkor csak az egyikre kapja, viszont ha 1 középfokú angol + 1 felsőfokú német akkor mindkét nyelvvizsga után megkapja a pótlékot.
Nekem a jogszabáléyt olvasna úgy lenne logikus ha mind2 után megkapná a juttatást. Ha valakinek van erről biztos infója légyszíves ossza meg velem.
Kösz a válaszokat.
Olyan kérdésem lenne, hogy van e valakinek esetleg információja arról, hogy ha valakinek több nyelvvizsgája is van akkor a rendőrségnél mennyi pótlékot kap?
Több variációt hallottam már erről. Az biztos, hogy csak angol, német, francia után jár alanyi jogon, a több nyelv után pedig csak ha olyan munkakörben dolgozik a személy ahol azt feltudja használni pl. határ.
Olyan variációkat hallottam, hogy ha valaki több nyelvvizsgával rendelkezik
pl.: 1 felsőfokú angol + 1 felsőfokú német akkor csak az egyikre kapja, viszont ha 1 középfokú angol + 1 felsőfokú német akkor mindkét nyelvvizsga után megkapja a pótlékot.
Nekem a jogszabáléyt olvasna úgy lenne logikus ha mind2 után megkapná a juttatást. Ha valakinek van erről biztos infója légyszíves ossza meg velem.
Kösz a válaszokat.
Re: nyelvvizsga
Úgy van, ahogy logikus. ( bár ez itt nem mindig van így, mint tudjuk
)

Tisztelettel
BIE
BIE