Tanulmányok idő előtti befejezése

Minden egyéb téma, aminek a fenti fórumokban nem találtad meg a helyét.
Avatar
steeve23
kvázi-tag
kvázi-tag
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2012. augusztus 7., kedd 13:39
Iskola: Miskolci RSZKI

Tanulmányok idő előtti befejezése

Hozzászólás Szerző: steeve23 » 2012. december 9., vasárnap 19:40

Üdv!
Ha valakit felvesznek a MRSZKI-ba és megkezdi tanulmányait, de egy hónap után ott akarja hagyni, mert rájön hogy nem bírja finanszírozni (vagy egyéb ok miatt) ,akkor az hogyan zajlik?Tehát ha az adott személy otthagyja annak vissza kell fizetni X-összeget az iskolának,avagy leléphet közös megegyezéssel? :roll:
Persze Isten őrizz, nem magamra gondolok, ez puszta kíváncsiság...érdekelne.Én ha bekerülnék végig csinálnám,ez minden álmom.Köszönöm a választ :)
Tisztelettel:

Steeve23

Avatar
Iszilagyi
staff
staff
Hozzászólások: 2588
Csatlakozott: 2008. december 1., hétfő 12:23

Re: Tanulmányok idő előtti befejezése

Hozzászólás Szerző: Iszilagyi » 2012. december 12., szerda 9:02

A felvettekkel kötött tanulói szerződés ezt is szabályozza.

"5. A tanuló tudomásul veszi, illetve hozzájárul, hogy:
j.) a tanulói jogviszony-, vagy a jelen szerződés 4. j pontja szerinti szolgálati viszony megszüntetése esetén – kivéve, ha ehhez a képzés folyamán, vagy a szolgálati viszony fennállásának első két évében kialakult egészségi ok vezetett – köteles a jelen szerződésben meghatározott, számára nyújtott természetbeni és pénzbeni juttatások, költségtérítések, támogatások összegét, illetőleg azok időarányos részét tizenöt napon belül egy összegben – késedelem esetén a Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelten – megtéríteni, illetve visszafizetni. Ennek mértékét a természetbeni juttatást nyújtó, illetőleg a kifizetést folyósító szakközépiskola igazgatója határozza meg. Erre irányuló írásbeli kérelem esetén, egyedi elbírálás alapján a szakközépiskola igazgatója az adójogszabályokra tekintettel maximum tizenkét havi részletfizetést, illetőleg ezen időtartamon belül háromhavi törlesztés-felfüggesztést engedélyezhet;"


A tanulóinkkal kötött szerződés teljes tartalma honlapunk felvételi menüjéből elérhető: link!
Szilágyi Ildikó

Válasz küldése