Oldal: 1 / 1

Tanulmányok idő előtti befejezése

Elküldve: 2012. december 9., vasárnap 19:40
Szerző: steeve23
Üdv!
Ha valakit felvesznek a MRSZKI-ba és megkezdi tanulmányait, de egy hónap után ott akarja hagyni, mert rájön hogy nem bírja finanszírozni (vagy egyéb ok miatt) ,akkor az hogyan zajlik?Tehát ha az adott személy otthagyja annak vissza kell fizetni X-összeget az iskolának,avagy leléphet közös megegyezéssel? :roll:
Persze Isten őrizz, nem magamra gondolok, ez puszta kíváncsiság...érdekelne.Én ha bekerülnék végig csinálnám,ez minden álmom.Köszönöm a választ :)

Re: Tanulmányok idő előtti befejezése

Elküldve: 2012. december 12., szerda 9:02
Szerző: Iszilagyi
A felvettekkel kötött tanulói szerződés ezt is szabályozza.

"5. A tanuló tudomásul veszi, illetve hozzájárul, hogy:
j.) a tanulói jogviszony-, vagy a jelen szerződés 4. j pontja szerinti szolgálati viszony megszüntetése esetén – kivéve, ha ehhez a képzés folyamán, vagy a szolgálati viszony fennállásának első két évében kialakult egészségi ok vezetett – köteles a jelen szerződésben meghatározott, számára nyújtott természetbeni és pénzbeni juttatások, költségtérítések, támogatások összegét, illetőleg azok időarányos részét tizenöt napon belül egy összegben – késedelem esetén a Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelten – megtéríteni, illetve visszafizetni. Ennek mértékét a természetbeni juttatást nyújtó, illetőleg a kifizetést folyósító szakközépiskola igazgatója határozza meg. Erre irányuló írásbeli kérelem esetén, egyedi elbírálás alapján a szakközépiskola igazgatója az adójogszabályokra tekintettel maximum tizenkét havi részletfizetést, illetőleg ezen időtartamon belül háromhavi törlesztés-felfüggesztést engedélyezhet;"


A tanulóinkkal kötött szerződés teljes tartalma honlapunk felvételi menüjéből elérhető: link!