Fõ tartalom

péntek, 27 június 2014 00:00

Kibocsátó 2014

Írta: J. Gazsi Melinda
Értékelés:
(4 szavazat)

2014. június 25-én került sor a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2012/2014-es évfolyamának kibocsátó ünnepségére.

A most végző ifjú rendőreink 2013. június 27-én iskolánkban Magyarország Belügyminisztere előtt tették le rendőri esküjüket. Ezeket az ünnepélyes pillanatokat a Rendőri eskü szövegének meghallgatásával elevenítette fel 226 tanulónk, mivel az eskü tartalma most vált teljessé, hiszen szakképesítésük birtokában teljes intézkedési jogkörrel kezdik meg rendőri pályafutásukat.

 

Tanulmányaik eredményes befejezését követően július 1-vel már nem próbaidős, hanem rendőr őrmesterként kezdik meg könnyűnek korántsem nevezhető rendőri pályafutásukat a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Az ünnepség elöljárója Dr. Balogh János r. vezérőrnagy országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség Parancsnoka volt. Az ünnepségen részt vett Pfliegler Péter úr, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr Vereckei Csaba r. dandártábornok úr, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Derzsy Péter r. ezredes úr, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettes, bűnügyi igazgatója és Dr. Horpácsi Ferenc r. ezredes úr, az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője. Az ünnepségen partneriskoláink, a Kassai Rendészeti Szakiskola és a nagyváradi Avram Iancu Határrendész Tiszthelyettes-képző Iskola delegációi is részt vettek. Megtisztelt bennünket jelenlétével több szervezet elöljárója, vezetője. Az intézmények képviselői több díjat is átadtak kimagasló munkát végző tanulóinknak.

 

 

Rendőrfőkapitány-helyettes úr ünnepi beszédében köszöntötte az új kollégákat, elmondta, hogy egy erős és stabil szervezethez kerültek. Vázolta a Rendőrség helyzetét, a rendőri munkával szemben támasztott társadalmi elvárásokat és kiemelte az összetartás, valamint a szabályok betartásának fontosságát. Megköszönte a tanulóknak, hogy ezt a pályát választották hivatásuknak és külön megköszönte az ifjú rendőrök szüleinek, hogy erre terelgették immár fiatal kollégáit, tanulmányaik, gyakorlataik alatt támogatták gyermekeiket.

 

Matura Adrienn próbaidős őrmester tanulói válaszbeszédében felelevenítette az elmúlt két év eseményeit a várakozással teli beköltözéstől, az első tisztelgésen, fizikai alapozó felkészülésen keresztül a szakképesítő vizsgáig. Külön kiemelte, hogy a 2013-as győri árvíz során az egész évfolyam egy emberként pakolta a homokzsákokat.

 

Országos Rendőr-főkapitány úr tárgyjutalomban részesítette kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége elismeréseként:

•    Gyöngyösi János és
•    Matura Adrienn Lívia próbaidős rendőr őrmestert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola végzős tanulójaként nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége elismeréseként tárgyjutalomban részesítette:

•    Bogdán Mónika
•    Mura – Mészáros Zoltán próbaidős rendőr őrmestert.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központ vezetője, Vincze P. Márton úr dicséretben és jutalomban részesítette oktató-nevelő munkája elismeréseként Fürjész István urat, kiemelkedő sporttevékenysége elismeréseként pedig Szabolcsi István próbaidős rendőr őrmestert.

A pályájukat kezdő kibocsátott fiataloknak sok sikert, kitartást és helytállást kívánunk a rendőri szerveknél folytatandó szakmai munkájukhoz, és kívánjuk, hogy büszkék legyenek választott hivatásukra.

Megjelent: 6365 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 08 augusztus 2014 09:37