Fõ tartalom

szombat, 25 június 2016 10:55

A nagy nap: kibocsátó ünnepség iskolánkban

Írta: Béry Attila
Értékelés:
(1 szavazat)

2016. június 24-én került sor a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2014/2016-os évfolyamának kibocsátó ünnepségére. A most végzett ifjú rendőreink 2015. szeptember 14-én a budapesti Hősök terén Magyarország miniszterelnöke előtt tették le rendőri esküjüket. Ezeket az ünnepélyes pillanatokat a rendőri eskü szövegének meghallgatásával elevenítettük fel.

Idén összesen 347 fő tett sikeres, komplex, szakmai záróvizsgát, tizenkilencen kiváló eredménnyel. Rendőri pályafutásukat a Készenléti Rendőrségnél, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon és további négy, (schengeni) külső határos megyei rendőr-főkapitányság állományában kezdik meg.

Az ünnepség elöljárója Dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok úr, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Igazgatója volt. Az ünnepséget a Belügyminisztérium, a Készenléti Rendőrség, a megyei rendőr-főkapitányságok, rendészeti szakközépiskolák, társszervek, civil szervezetek és a külföldi társiskoláink vezetői és képviselői tisztelték meg jelenlétükkel.

Kibocsátó ünnepség 2016 Kibocsátó ünnepség 2016

Az elöljáró, ünnepi beszédében az új kollégákat a Magyar Rendőrség, immáron teljes intézkedési jogkörrel bíró tagjaiként köszöntötte. Kiemelte, hogy a most végzett próbaidős tanulóink, az elmúlt közel egy esztendőben példamutató helytállást tanúsítottak hazánk déli határain, a megjelenő migrációs válsághelyzet kezelése során. Ezt a roppant megterhelő feladatot, úgy kellett végrehajtaniuk, hogy közben a tanulmányi kötelezettségeiket sem hanyagolhatták el.

Erdei Nikoletta próbaidős r. őrmester tanulói válaszbeszédében felelevenítette az elmúlt két év főbb eseményeit és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítő kezet nyújtottak ezekben a nehéz időkben.

Kibocsátó ünnepség 2016 Kibocsátó ünnepség 2016

Az országos rendőrfőkapitány úr, kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi tevékenysége elismeréseként tárgyjutalomban részesítette Terjék Sándor, Zombori Xénia Szabó Gábor próbaidős r. őrmestereket, akik közül Terjék Sándort, Bagi István r. ezredes, igazgató úr "Iskolai Emlékérem - Arany", míg a másik két kiválóságot, az "Iskolai Emlékérem - Ezüst" fokozatával jutalmazta.

Idén első alkalommal került átadásra a "Tanév kiváló tanára" és az "Év kiváló dolgozója" cím is, amelyekkel az alábbi kollégák kiemelkedő színvonalú munkavégzését ismertük el:

  • Antal Attila r. százados
  • Bárány Zoltán c. r. alezredes
  • Pala Albert r. főhadnagy
  • Rémiás Gyuláné
  • Tóth Ilona

Számos meghívott - többek között a Készenléti Rendőrség, a Magyar Rendvédelmi Kar és a Magyar Rendészeti Sportegyesület - a kiemelkedő tanulói és tanári teljesítmények láttán, ugyancsak kézzelfogható jelét adta nagyrabecsülésének.

Kibocsátó ünnepség 2016 Kibocsátó ünnepség 2016

Ezúton is gratulálunk valamennyi elismerésben részesültnek!

Az ünnepség nem mindennapi hőségben zajlott, amely kivétel nélkül mindenkit próbára tett: elöljárót, tanárt, diákot, vendéget és hozzátartozót egyaránt. A kiváló, célirányos felkészülésnek köszönhetően azonban végzőseink állták a sarat.

Kibocsátó ünnepség 2016

A pályájukat kezdő fiataloknak szolgálatellátásukhoz erőt, egészséget, szép sikereket, kitartást és szilárd helytállást, magánéletükben pedig sok boldogságot kívánunk. Bízunk abban, hogy választott hivatásukra mindig büszkék lesznek és abban a legteljesebb mértékig ki tudnak teljesedni, a hosszú évek során.

Megjelent: 4659 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 26 június 2016 12:20