Fõ tartalom

péntek, 13 október 2017 12:54

III. Miskolci Lőbajnokság

Írta: Szentesi Tibor; Dr. Nyilas István
Értékelés:
(1 szavazat)

Idén hagyományőrző jelleggel már harmadszor került megrendezésre a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumában 2017. október 12-én a III. Miskolci Lőbajnokság, amelyen mind a 14 elsős és a Gimnáziumban bent tartózkodó másodikos és tűzoltó évfolyamos osztály képviseltette magát egy női és egy férfi versenyzővel, továbbá az MRSZKI SE Sportlövész szakosztály neveltjei is.

A résztvevőknek a Magyar Sportlövő Szövetség versenyszabályzatában is szereplő nemzeti, nyílt irányzékú 20 lövéses légpuska versenyszámban kellett versenyezniük, ami alapján női és férfi egyéni, továbbá vegyes csapat összetett eredményt hirdettünk. Az egyéni pályán a 10 méterre elhelyezett zárt irányzékú légpuska lőlapon 5 próba lövést követően 20 értékelt lövést kellett leadniuk a versenyzőknek és a legtöbb köregységet elérniük FEG-14 típusú alsókaros légpuska használatával. A versenyt a legmagasabb köregységet teljesítő lövő nyerte.

III. miskolci lőbajnokságIII. miskolci lőbajnokság

A lőversenyt követően a Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnak tanulói is nagy létszámmal és lelkesedéssel megjelentek és kipróbálhatták a lőversenyen résztvevők fegyvereit és a feladatok végrehajtását. Lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy megismerkedjenek a rendőrségnél használt szolgálati lőfegyverekkel is.

III. miskolci lőbajnokságIII. miskolci lőbajnokságIII. miskolci lőbajnokság

A 44 induló tanuló közül a díjazottak a következők voltak:

Női egyéni:
1. helyezés (Kereskes Alíz 110.o.)
2. helyezés (Kálmán Katalin 202.o.)
3. helyezés (Bódvai Fanni 113.o.)

Férfi egyéni:
1. helyezés (Oláh Sándor 105.o.)
2. helyezés (Lajter Zoltán 106.o.)
3. helyezés (Szőnyi Péter 209.o.)

Csapat:
1. helyezés (109. osztály)
2. helyezés (105. osztály)
3. helyezés (110. osztály)

A verseny lebonyolítása az iskola 4. számú (pince lőtér) épület 1. szektorában történt, melyet Bagi István r. ezredes igazgató úr jóváhagyásával egy korszerű, lőlapmozgató berendezésekkel is felszerelt léglőtérre alakítottak át. A feltételek kialakításáért igazgató úrnak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Megjelent: 2281 alkalommal