Fõ tartalom

szerda, 25 október 2017 09:56

Az ovizsaru visszatért

Írta: Dr. Nyilas István
Értékelés:
(5 szavazat)

Lehet-e az oktató-nevelő munka sikerének hitelesebb bizonyítéka annál, hogy korábbi előadásunk színhelyéről ismételt meghívást kapunk? Múlt évben iskolánk "Ovizsaruja" Dr. Nyilas István r. főhadnagy úr egy emlékezetes, látványos és színvonalas foglalkozást vezetett a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda, Görgey Úti tagóvodájában és most ismét felkérés érkezett 2017. október 17-re, aminek nagy örömmel tettünk eleget.

Ovizsarunk a korábbi bemutató tapasztalataira építve az ovisokat két csoportra osztotta. Először egy ismétlő "előadást" tartott, majd a közlekedéssel, a biztonsággal, valamint az óvoda pedagógiai programja szerint a környezetvédelemmel kapcsolatos, kicsiket érintő kérdéseket és tudnivalókat vette sorra. A gyerekek vérbeli rendőrként oktatási alakzatban, de ragyogó tekintettel hallgatták a rendőr bácsit. Természetesen az ismétlő és visszaellenőrző kérdések sem maradtak el. A legtöbb jó választ adók pedig jutalomban részesültek.

Az ovizsaruAz ovizsaruAz ovizsaruAz ovizsaruAz ovizsaruAz ovizsaru

A játékos foglalkozást követően mindkét csoportnak lehetősége nyílt egy kicsit közvetlenebbül beszélgetni és kérdéseket feltenni.

A kisdedek a nap végén egy szép dallal köszönték meg kollégánk fáradozását.

Bízva a folytatásban örömmel várjuk és fogadjuk a későbbiekben is a meghívásokat, hiszen fontosnak érezzük a baleset- és bűnmegelőzésre történő nevelést, már kisgyermekkorban elkezdeni.

Megjelent: 1763 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 20 november 2017 13:35