Fõ tartalom

csütörtök, 26 október 2017 08:54

2017. évi BM Tanintézeti Járőrbajnokság Körmend

Írta: Cselepák Péter
Értékelés:
(2 szavazat)

2017.október 18-án 13:00 kor indultunk a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumba a BM. Tanintézeti Járőrbajnokságra. A barátságos fogadtatást követően a Körmendi iskolában elfoglaltuk a szállásunkat és készültünk a következő napi megmérettetésre.

Másnap reggel 09 óra 30 perckor érkeztünk meg a versenyre kialakított pályára, ahol 10 óra 00 perckor történt eligazításon tájékoztattak minket a verseny menetéről, valamint a szabályismertetés is megtörtént. Ezt követően a csapatok egymást követő indulásának a sorrendjét sorsoltuk ki, az MRSZG a 3. csapatként indult. Elsőként a férfi csapatok indultak 10 perces különbséggel. Ezt követően indították a lányokat szintén 10 perces különbséggel.

A versenyen összesen 10 km-t kellett futni, amiben minden megtett 2 km után különböző feladatokat kellet teljesíteni.

A feladatok a következők voltak:

  • Kézigránátdobás 25 m távolságra (lányoknak 20 m távolságra) oly módon, hogy a gránátot egy 3 m hosszú és 1 m széles kiszalagozott területre kellett dobni.
  • 15 méter hason kúszás.
  • Légpuska lövészet bukó célra 10 méter távolságból, ahol minden versenyzőnek 5 db lövés állt rendelkezésére.
  • Gumigörgetés, a fiúknak egy 60-70 kg tömegű gumiabroncsot kellett 2x10 métert görgetnie. A lányok ezt egy 50 kg- s gumiabronccsal hajtották végre.
  • Sebesült szállítás. Ebben a versenyszámban a fiúversenyzők közül egy versenyző a hordágyra feküdt. A hordágyon fekvő csapattárssal egy 50 méteres távot kellett futni. A lányoknál egy körmendi lány tanuló feküdt a hordágyba, akivel ugyanazt az 50 méteres távot futották.

A csapatoknak valamennyi feladatot eredményesen kellett teljesíteni a verseny sikeres befejezéséhez.

JárőrbajnokságJárőrbajnokságJárőrbajnokságJárőrbajnokságJárőrbajnokságJárőrbajnokság

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre, ahol tanulóink fáradtan, de büszkén képviselték iskolánkat.

Az MRSZG fiú csapata a II. helyen, a lány csapata a III. helyen végzett. Az összetett csapatversenyben iskolánk a III. helyezést érte el.

Gratulálunk a felkészülésben és a versenyben résztvevő tanulóinknak, akik a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtották!

Megjelent: 823 alkalommal