Fõ tartalom

csütörtök, 28 december 2017 13:09

Idén is díjazta Miskolc városa a kitűnő tanulmányi eredményt produkáló diákokat

Írta: Dobák István
Értékelés:
(0 szavazat)

Az elismerő okleveleket múlt hétfőn délelőtt vehették át a diákok a városháza dísztermében ünnepélyes keretek között. Miskolc város kiváló tanulóinak, sportolóinak és edzőinek munkáját, teljesítményét értékelték, mint minden évben. Ez a nap a díjazott tanulókról, sportolókról és edzőkről szólt, akik egész éves áldozatos munkájukkal kiérdemelték a város elismerését. Teljesítményükkel, magatartásukkal bebizonyították: a jövő nemzedéke képes a fejlődésre és a kiemelkedő teljesítményre. dr. Kiss János alpolgármester köszöntője után, zenés műsort láthattunk az ünnepeltek tiszteletére, majd a díjak átadása következett.

"Nagy örömmel köszöntöm Önöket a mai napon, amikor az örömön túl a büszkeség érzése is betölti a szívünket. A büszkeségé, amelyet akkor érez az ember, amikor egy magyar sportoló az Olimpiai Játékokon a dobogóra áll, és elhangzik a magyar himnusz. A mai büszkeségünk azonban más, mert azokat a kiemelkedő és kiváló tanulókat hívtuk ma a Városházára, akik Miskolc város képzeletbeli dobogójára álltak fel a 2017-es esztendőben. A város küzdő, gondolkodó, kreatív és alkotó diákjait, akik példát mutatnak diáktársaiknak teljesítményükkel. És példát mutatnak minden miskolcinak" hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kiss János.

Az itt ülő fiatalok mindegyike azt a példát állítja elénk, hogy a napi rutinos feladatok sokaságán, a sokszor emlegetett leterhelt diákélet zsúfolt napjai mellett jut idő a plusz feladatokra, van energia a többletmunkára. Elsősorban azért, mert a fiataljaink a kérdésekre választ, válaszokat akarnak adni, mert meg akarják érteni, értelmezni akarják azokat a változókat, együttállásokat, ismeretleneket, analógiákat, algoritmusokat, költői képeket vagy történelmi helyzeteket, amelyekkel szembesülnek - tette hozzá az alpolgármester.

Engedjék meg, hogy Vörösmarty Mihály szavait idézzem: "Mi dolgunk a világon? Küzdeni erőnk szerint a legnemesebbekért." Hiszen nemcsak a célok, a "legnemesebbekért" kitűzése a fontos, hanem az az áldozatos munka, az az erőfeszítés is, ami végül a célok eléréséhez szükséges. És ami, valljuk be, amikor benne vagyunk egy-egy cél-élérési folyamatban, igencsak küzdelem.

Éppen ezért esik jól és tölt el büszkeséggel bennünket, amikor Miskolc város képzeletbeli dobogójára felállíthatjuk azokat a diákokat, akik kiváló eredményeket értek el, és mint Miskolc város küldöttei hírünket vitték az országban és a világban. Külön büszkeség számunkra az is, hogy az iskolák és a pedagógusok felismerik és felkarolják a "legnemesebbekért küzdőket", a tehetségben, képességben és akaratban megáldott fiatalokat, és támogató segítségükkel nevelik, oktatják és tanítják őket - fogalmazott dr. Kiss János.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumból, immáron másodszor Turbók Bence 202. osztályos tanuló kapta meg ezt az elismerést.

immáron másodszor Turbók Bence 202. osztályos tanuló kapta az elismerést

A tanuló minden oktatási modulban kitűnő tanulmányi eredményt ért el, az országos tanulmányi versenyen egyéniben a második, csapatban az első helyezést szerezte meg.

A díj átvételére elkísérte osztályfőnöke Dobák István c. r. alezr.

Megjelent: 1486 alkalommal