Fõ tartalom

péntek, 09 február 2018 11:37

Empátia, segítőkészség ötös

Írta: MRSZG
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk ismét előtérbe került és hírnevét tovább öregbítettük két első évfolyamos tanulónknak (Király Balázs 111. o.; Domán Dávid 112. o.) köszönhetően.

Nem tettek ők mást, mint ami minden jó érzésű embertől elvárható. Rászoruló, beteg, idős embertársaikon segítettek. Történt ugyanis, hogy iskolai gyakorlati szolgálatuk során, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén láttak el "kórházszolgálatot", ahol észlelték, hogy egy idős házaspár az autójával a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen kíván leparkolni. Ekkor közbeléptek, de amikor látták, hogy a jármű utasa egy fekvőgipszben lévő idős férfi, az egyikük azonnal bement a kórházba és tolószékkel jött vissza, majd a férfit betolta a betegfelvételi pulthoz, ahol segítséget nyújtott a dokumentációk elkészítésében. Ezalatt társa, a gépkocsit vezető hölgynek segített parkolóhelyet keresni és utána bekísérte majd útbaigazította a férjét kereső asszonyt. Az idős házaspár elkérte a két tanuló nevét és megkérdezte, hogy hol tanulnak.

Néhány nappal később egy levél formájában a segítségre szoruló házaspár megköszönte az iskola vezetésének a tanulók által nyújtott segítséget és jókívánságait fejezte ki.

Igazgató Úrral egyetemben, a tanulók osztályfőnökeiként meggyőződésünk, hogy az ilyen és ehhez hasonló magatartással, segítőkészséggel, helytállással erősíthetjük a rendőrségbe vetett bizalmat. Ha azt látják az állampolgárok, hogy már a rendőri pályára készülők is ilyen segítőkészek, akkor a rendőrség, mint szervezet megítélése is pozitív irányban változik, tovább erősödik.

Igazgató Úr és az egész nevelőtestület mellett Papp Károly r. altábornagy országos rendőr-főkapitány Úr is elismerően nyilatkozott és személyhez szóló levélben gratulált a két tanulónak.

Domán Dávid és Király Balázs tanulókat példaként állíthatjuk a jövő és jelen rendőrei elé is.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/jar-a-kepzeletbeli-otos

 

Megjelent: 1354 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 09 február 2018 12:04