Fõ tartalom

kedd, 17 április 2018 11:21

"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny döntő

Írta: Kerekesné Gerőcs Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Először Miskolcon a "Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny döntője. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tornacsarnoka adott otthont annak az országos rendezvénynek, amin tanulásban akadályozott diákok vettek részt.

A "Kapkodd a lábad" sorverseny a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének 2008-as megalakulása óta része a diákolimpiai versenyrendszernek. Több mint kétszáz iskola vett részt a versenysorozatban országszerte. A döntőbe tizenöt megyéből jutottak be tízfős csapatok. A korosztály az alsós tagozat 2006-2012. korcsoport.

"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny

A "Kapkodd a lábad!" játékos sportverseny gyakorlatanyaga 15 játékból áll.

Az 1-14. játékból sorsolják ki a megyei illetve az országos döntő 10 feladatát.

A feladatokat minden megkezdett játék előtt bemutatja a versenybizottság által kijelölt csapat. A bemutatott játékok időeredmény és teljesítmény alapján kerülnek értékelésre, viszont a nem megfelelő végrehajtás büntető idő hozzáadásával jár. A végső sorrendet a játékok teljesítése alatt szerzett pontok összege határozza meg.

"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny"Kapkodd a lábad" sor-, váltó- és ügyességi diákverseny

A sorverseny a gyerekek körében az egyik legnépszerűbb sportág. A gyakorlatok egyrészt készséget fejlesztenek, megszeretteti velük a mozgást, segít a mindennapokban, hogy ügyesebbek talpraesettebbek legyenek.

A verseny végig nagyon jó hangulatban telt a gyerekek nagy lelkesedéssel végeztek minden gyakorlatot.  A szervezők és a csapatok is nagyon meg voltak elégedve, hogy ezt a rangos eseményt iskolánkban rendezhették meg. A legfontosabb, hogy a résztvevők gazdag élményekkel tértek haza, ugyanis aki egy versenyre eljut, az már mindenképpen nyer. Az első Miskolci rendezés Borsodi sikert hozott I. helyezett a Tornanádaskai Általános Iskola csapata lett. Gratulálunk nekik. Köszönjük a rendezvény lebonyolításában segítő kollégák munkáját nélkülük nem sikerülhetett volna ilyen jól!

Megjelent: 1238 alkalommal