Fõ tartalom

kedd, 08 május 2018 16:10

A hétköznapi emberekből is lehet hős

Írta: Majzik Zsuzsa
Értékelés:
(0 szavazat)

A hétköznapi emberekből is lehet hős! Igen akár belőled is! 2018. május 7-én a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve véradást szerveztünk iskolánkban. A véradáson 68 fő vett részt. Köszönjük iskolánk valamennyi dolgozójának és tanulójának önzetlen segítségét, azt, hogy véradóként eddig is és ezután is segítik rászoruló embertársaink életének megmentését.

A véradás rendkívül fontos, életmenő tevékenység. Egyetlen véradás által is három beteg kap segítséget, s amellett, hogy a véradó önzetlen segítséget nyújt ismeretlen embertársainak, a véradás számára is közvetlen visszajelzésként szolgál a személyes egészségét illetően. A véradással együtt jár a kötelező felmérő tesztek elvégzése is, ami kiterjed a vércsoportra, a HIV-re, a Hepatitisz-B, a Hepatitisz-C, illetve a szifilisz kimutatására is. A biztonságos vérkészlet rendelkezésre állásához naponta 1800 véradóra van szükség.

A hétköznapi emberekből is lehet hős, igen akár belőled is!A hétköznapi emberekből is lehet hős, igen akár belőled is!A hétköznapi emberekből is lehet hős, igen akár belőled is!

Megjelent: 1514 alkalommal