Fõ tartalom

szerda, 06 június 2018 13:23

Tanulmányi út Dunakeszire

Írta: Batai Veronika (102.o)
Értékelés:
(0 szavazat)

A rendőr tanulók országos tanulmányi csapatversenyén induló elsőéves tanulók közül heten -Kelemen Dévald János 104 o., Kenyeres Krisztián 105.o., Terjék Dávid 105.o., László Ferenc Gergő 106.o., Varga Balázs 110.o., Kocsi Patrik János 113.o., Batai Veronika 102.o.- kerültek kiválasztásra, akik részt vehettek egy tanulmányi kiránduláson az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjába május 17-én.

Fél hétkor indultunk el Dunakeszire Beregi Zsolt r. törzszászlós Úr kíséretében és már 9 órakor a Rendőrségi nap megnyitóján álltunk. Az ünnepélyes megnyitót követően a szolgálati kutyák és kiképzőik valamint a Büntetésvégrehajtás műveleti csoportjának bemutatói vették kezdetüket, amelyben különböző szituációkat mutattak be az érdeklődőknek. Az eseményen a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának látványos bemutatóját is megtekinthettük.

A nap folyamán betekintést nyerhettünk a Terrorelhárítási Központ, a Katasztrófavédelem, a Honvédség, a Katonai Rendészeti Központ, a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ, a Légirendészet, a Vízirendészet és a Büntetés végrehajtás műveleti csoportjának munkájába is.

Tanulmányi út DunakeszireTanulmányi út Dunakeszire

Testközelből tekinthettük meg a Terrorelhárítási Központ által használt fegyvereket, kétéltű BTR-80-as páncélozott harci járművet, a Légirendészet helikopterét, Honvédségi járműveket, Katasztrófavédelem tűzoltó autóját és eszközeit valamint a Büntetésvégrehajtás rabszállító autóját.

Az ebédet követően élményekkel gazdagodva kerekedhettünk a hazafelé vezető útra.

Ezúton szeretném megköszönni tanuló társaim nevében is a lehetőséget, hogy ennek az eseménynek a részesei lehettünk.

Megjelent: 897 alkalommal