Fõ tartalom

péntek, 22 június 2018 09:53

Véget értek a szakmai vizsgák

Írta: Lövei László
Értékelés:
(0 szavazat)

Évről évre a másodéveseink komoly kihívásnak tesznek eleget, amikor a képzési idő végén rendőr tiszthelyettes szakmai vizsgát tesznek.
Idén május 23-án egy háromórás írásbeli dolgozattal kezdték a vizsgaidőszakot, majd ezt követően egy nap alatt tudták le az egyes osztályok a szóbeli és a gyakorlati vizsgafeladatokat.

A korábbi néhány évtől eltérően nem négy gyakorlati feladatot kellett teljesítenie a vizsgázóknak, hanem "csak" kettőt, amik viszont komplex feladatok voltak.
A teljes évfolyamot tizennyolc vizsgacsoportba soroltuk be, és június 18-áig vizsgáztattuk az osztályokat. A tanulók zöme határrendészeti rendőr szakmairányon fejezte be tanulmányait, és csak néhány közrendvédelmi rendőr tanuló kezdheti meg a szolgálati feladatait a Kibocsátó ünnepséget követően.
Sajnos a vizsgát 27 tanulónk ne kezdhette meg, mert a "B" kategóriájú gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedélyt nem sikerült határidőre megszerezniük, így a 447 végzős tanuló közül csak 420 ülhetett be az írásbeli vizsgadolgozat megírására.
A vizsga eredményei összesítve az alábbi kimutatás szerint eredmények véglegesedtek:

 Eredmények

A tanulók holnap állnak az országos rendőrfőkapitány úr elé a Kibocsátó ünnepségen, hogy búcsút vegyenek tanintézetünktől, és szakmai képesítés birtokában megkezdhessék hivatásos szolgálati feladataik ellátását.

Megjelent: 748 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 26 június 2018 14:35