Fõ tartalom

hétfő, 09 július 2018 13:12

Rendészeti nyári tábor 2018

Írta: Dr. Nagy Ákos Sándor
Értékelés:
(0 szavazat)

2018.július 2-6 között rendvédelmi fakultációs iskolák tanulói táboroztak iskolánkban. A középiskolai rendvédelmi képzés lényeges és megkerülhetetlen eleme a kötelező szakmai gyakorlat, aminek egy részét az iskolánk által szervezett speciális táborban teljesítik immár évek óta szűkebb pátriánk szakgimnáziumainak tanulói.

Az idei év rendhagyónak volt tekinthető, mivel a régi, visszatérő vendégeink, a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium, a Putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói mellett a Miskolci SZC Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolájának, valamint az Egri Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium növendékei is igénybe vették az általunk kínált lehetőséget.

Csaknem kettőszázan vettek részt az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon. Az alaki foglalkozásoktól kezdve, az informatikai, kommunikációs, bűnügyi, bűnmegelőzési ismereteken át a fizikai erősítésig, az önvédelemig, és a lövészetig képzési palettánk szinte minden színét érintettük. Külön órarend szerint futott a 10.-esek és a 11.-esek képzése, akiket már tavaly is iskolánk vendégeiként köszönthettünk.

A rendőrség és a tűzoltóság technikai eszközeit, járműveit bemutató "vándorkiállításra" és a szolgálati kutyák bemutatójára a szomszédos megyei kórházban táborozó Velkey László tábor gyermekei is kíváncsiak voltak, így őket is szívesen láttuk, sőt részükre külön programokat is szerveztünk.

Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018Rendészeti nyári tábor 2018

Bízunk abban, hogy a sikerült hasznos ismereteket átadnunk a rendvédelmi, rendőri pályára készülőknek és egy kis betekintést nyújtani a kicsiknek rendőrség mindennapjaiba.

Szeretném megköszönni kollégáim áldozatkész munkáját és segítőkészségét és mindazok közreműködését, akik lehetővé tették a tábor zavartalan lebonyolítását.

Megjelent: 1028 alkalommal