Fõ tartalom

csütörtök, 12 július 2018 09:03

Rendészeti pályaorientációs előkészítő tábor

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságok munkatársaival együttműködve ismét tábor szervezett a rendészeti pálya iránt érdeklődő hátrányos helyzetű fiatalok számára.

A 2018. június 19-21. között megrendezésre került három napos táborban 15-18 éves roma- vagy hátrányos helyzetű és a rendészeti pálya iránt érdeklődő fiatalok vettek részt.

A résztvevők megismerkedhettek a felvételi eljárás követelményeivel, kipróbálhatták magukat a fizikális felvételi számokban, valamint próba teszt segítségével néhány műveltségi kérdéssel is tesztelhették tudásukat.

Szaktanáraink ízelítőt adtak az iskolai képzés sajátosságaiból, bemutatták a bűnügyi,- határrendészeti-, és szituációs szakkabinetekben zajló oktatás menetét. A szituációs lőtéren lövészeti bemutatót láttak, és kézbe vehették a rendőrségnél rendszeresített fegyvereket és csapatszolgálati felszereléseket is.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a tábor, és a pálya iránt komolyan érdeklődőknek sikerült irányt mutatni, tanácsokat adni a felvételi eljárásra való felkészülésre, és a majdani iskolai évekre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság táborról készült cikke megtalálható a police.hu honlapon.

Megjelent: 964 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 12 július 2018 09:13