Fõ tartalom

kedd, 04 szeptember 2018 15:18

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség

Írta: Juhászné G. Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2018. szeptember 3-án újabb kettős ünnepségre gyűltünk össze iskolánk alakuló terén. Osztoztunk azon felemelő pillanaton, mikor 335 másodéves tanulónk egyszerre harsogta a rendőri eskü mondatait és örömmel köszöntöttük intézményünkben 337 fő elsőéves rendőr és 45 fő katasztrófavédelmis növendékünket.

Az ünnepség elöljárója Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya, aki ünnepi beszédében a most elhangzott eskü fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte a következő év fontos feladatait: tanulni és jogszerűen eljárni, munkájukban legjobb tudásuk szerint helyt állni.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével több állományilletékes megyei rendőrfőkapitánysági vezető, valamint Lipták Attila tű. dandártábornok úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018

Bagi István r. ezredes úr, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója tanévnyitó beszédében a hivatástudatról és a tisztességes felkészülés fontosságáról beszélt. A nagy múltú és többszörösen elismert iskola teljes közössége mindent megtesz a tanulók alapos felkészítéséért, de ehhez szükséges a másik fél, vagyis tanulóink megfelelő hozzáállása is. Külön kiemelte, hogy immár a harmincadik évfolyam kezdi meg tanulmányait intézményünk falai között. Az igazgató úr kitartást, elszántságot kívánt a másodéveseinknek az elsődleges szolgálati feladataik ellátáshoz, az elsősöknek pedig a most induló alapozó képzéshez.

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018

Másodéves tanulóink szeptember elsejétől próbaidős rendőr őrmesterként folytatják tanulmányaikat, amelynek során ciklusosan váltakoznak a tanintézetben töltött elméleti és kinevező szervüknél töltött gyakorlati időszakok.

Mindkét évfolyamnak sok sikert és erőt kívánunk az új tanévhez.

Sajtómegjelenések:

MTV Híradó 9:40- től:
https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2018-09-03-i-adas-14/

Boon:
http://www.boon.hu/eskut-tettek-a-probaidos-rendorok-az-evnyiton-miskolcon/3971845

Minap:
https://minap.hu/cikkek/eskutetel-es-evnyito-miskolci-rendeszeti-szakgimnaziumban-kepgaleriaval

Police.hu:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/megkezdodott-a-tanev-a-miskolci-rendeszeti

Megjelent: 1182 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 28 szeptember 2018 14:02