Fõ tartalom

kedd, 04 szeptember 2018 15:18

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség

Írta: Juhászné G. Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2018. szeptember 3-án újabb kettős ünnepségre gyűltünk össze iskolánk alakuló terén. Osztoztunk azon felemelő pillanaton, mikor 335 másodéves tanulónk egyszerre harsogta a rendőri eskü mondatait és örömmel köszöntöttük intézményünkben 337 fő elsőéves rendőr és 45 fő katasztrófavédelmis növendékünket.

Az ünnepség elöljárója Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya, aki ünnepi beszédében a most elhangzott eskü fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte a következő év fontos feladatait: tanulni és jogszerűen eljárni, munkájukban legjobb tudásuk szerint helyt állni.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével több állományilletékes megyei rendőrfőkapitánysági vezető, valamint Lipták Attila tű. dandártábornok úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018

Bagi István r. ezredes úr, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója tanévnyitó beszédében a hivatástudatról és a tisztességes felkészülés fontosságáról beszélt. A nagy múltú és többszörösen elismert iskola teljes közössége mindent megtesz a tanulók alapos felkészítéséért, de ehhez szükséges a másik fél, vagyis tanulóink megfelelő hozzáállása is. Külön kiemelte, hogy immár a harmincadik évfolyam kezdi meg tanulmányait intézményünk falai között. Az igazgató úr kitartást, elszántságot kívánt a másodéveseinknek az elsődleges szolgálati feladataik ellátáshoz, az elsősöknek pedig a most induló alapozó képzéshez.

Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018Eskütétel és tanévnyitó ünnepség 2018

Másodéves tanulóink szeptember elsejétől próbaidős rendőr őrmesterként folytatják tanulmányaikat, amelynek során ciklusosan váltakoznak a tanintézetben töltött elméleti és kinevező szervüknél töltött gyakorlati időszakok.

Mindkét évfolyamnak sok sikert és erőt kívánunk az új tanévhez.

Megjelent: 624 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 04 szeptember 2018 15:32