Fõ tartalom

péntek, 05 október 2018 15:13

A 2018/2019 évfolyam alaki szemléje és menetgyakorlata

Írta: Csomor Vivien Kitti 109.o.
Értékelés:
(0 szavazat)

Szeptember: eljött az első hónap vége, ez az alapozó képzés lezártát jelenti. Ebben az időszakban megpróbáltuk elsajátítani az alapokat, hogy későbbiekben legyen mire építenünk. Ez volt számunkra az az időszak ahol megtanultuk az alaki szabályzatnak megfelelő mozgásformákat, illetve ebben a hónapban fejlesztettük a fizikai erőnlétünket. Ezeket persze be is kellett mutatnunk egy szemle bizottságnak az úgynevezett alaki szemlén, melyet egy 20 km-es menetgyakorlattal zártunk.

2018. szeptember 28-án került megtartásra az egységes rendészeti alapképzést záró alaki szemle, melynek elöljárója Bagi István r. ezredes, iskolánk igazgatója volt. A szemlén 13 rendőr első évfolyamos szakasz, illetve 2katasztrófavédelmi osztály vett részt; összesen kb. 300 fővel. A szemlebizottság az iskola vezetői állományából állt, melynek vezetője Lövei László r. ezredes iskolánk oktatási igazgató-helyettese volt.

Ezt a napot nagyon vártuk, hiszen nekünk, első évfolyamosaknak ez volt az első komolyabb megmérettetése, ahol megmutathattuk, hogy az elmúlt egy hónap nem hiába volt. A szemle reggel 6 órától kezdődött a tanulói szállások körletszemléjével, ezt követően mindannyian sorakoztunk az alakuló téren, ahol egy gyors eligazítást követően minden szakasz kivonult az alakuló térről a számukra kijelölt alaki szemle helyére. A szakaszok itt bemutatták alaki felkészültségüket egyénileg és osztályszinten. A tanulóknak emellett az állami, rendőrségi és iskolavezetők ismeretéről, valamint az alapvető szabály- és szervezeti tudásukról is számot kellett adniuk.

Ezután rövid pihenőt követően újra szakaszalakzatban felsorakoztunk az alakuló téren, ahonnan elindultunk a 20 km-es menetgyakorlatra Sajóbábonyba, Stirminszki József r. alezredes, Alapozó Ismereti Szakcsoportvezető vezetésével. Az utunkat megpróbáltuk katonai menetdalokkal bővíteni, hogy a túránkat még színesebbé tegyük, az utunk során a második pihenőállomásnál találkoztuk egy kis iskolás csoporttal, akik nagyra nyílt szemekkel figyelték az erőltetett menetben végzett menetelésünket. A nehezített terepen volt arra lehetőségünk, hogy megfigyeljük a bennünket körül ölelő tájat. Sajóbábonyban, azaz félúton várt Igazgató úr, ami nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy kijött megnézni hogyan teljesítünk a menetgyakorlat során.

Alaki szemle és menetgyakorlatAlaki szemle és menetgyakorlatAlaki szemle és menetgyakorlatAlaki szemle és menetgyakorlatAlaki szemle és menetgyakorlatAlaki szemle és menetgyakorlat

Az utunk során megtapasztaltuk mindannyian, hogy mik azok az egyéni akadályaink, amiket le kellett küzdenünk, sokan közülünk nem is gondolták, hogy még ennyi rejtett erőforrás lakozik bennük. Mindezt szint időn belül kellett teljesíteni, ami számunkra sikerült is, hiszen 13:35 körül érkeztünk vissza, teljes létszámban sérülés nélkül, kellemesen elfáradva. Szerencsénkre az időjárás is nekünk kedvezett és gyönyörű napsütéses időben volt részünk.

Megjelent: 718 alkalommal