Fõ tartalom

szerda, 05 december 2018 14:58

PRÓBAFUTAM - felvételi felmérés és tanácsadás 2019

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(2 szavazat)

Intézményünk az érdeklődők számára felvételi felmérést és tanácsadást szervez.

A felmérés célja: megismertetni jelentkezőinkkel az iskolai felvételi vizsga körülményeit, követelményrendszerét, áttekintést nyújtani és gyakorolni a szakmai műveltségi vizsga adatbankjához hasonló kérdéseket, felmérni a fizikai alkalmassági vizsga ágaiban nyújtott teljesítményeket.

A felmérés összesen 16 (8+8) tanórában, péntek 12:00 órától szombat 15:00 óráig kerül megtartásra.

Programja:

Ismerkedés a szakmai irányultságú műveltségi tesztekkel (4+4 tanórában):
A résztvevők a felvételi tájékoztatóban ajánlott irodalomként szereplő történelem és állampolgári ismereteket tartalmazó tankönyvekre, valamint a tömegtájékoztatási eszközök által közvetített információkra épülő szakmai kérdésekből összeállított teszteket töltenek ki. Az 50 kérdéses, felelet-kiválasztós tesztek megírását követően azok javításra és csoportszinten megbeszélésre kerülnek. A program szerint sor kerül a szakmai ismeretek kérdéskör általános megbeszélésére és célirányos szakmai teszt írására is. Az önálló tanulással kiegészített helyzetgyakorlat bemutatja, s egyben segíti a résztvevőt a felvételi vizsgára felkészítésben.
Helyszíne: számítástechnikai szaktanterem.

Fizikai (erőnléti) alkalmassági szintfelmérés és tanácsadás (4+4 tanórában):
Az érdeklődők erőnlétének, terhelhetőségének és fejleszthetőségének felmérése. Az előzetes felmérés során a fizikai alkalmassági vizsgán teljesítendő hét terület mérését követően egyénre szóló javaslattal kiválasztásra kerül az az öt terület, melyet a felvételi vizsga során optimálisan teljesíthet a jelentkező. A vizsgafeladatok kiválasztásával egyidejűleg a gyakorlatok szabályos végrehajtásának bemutatása és begyakoroltatása mellett felkészülési ütem- és edzéstervet biztosítunk a résztvevők számára. A tanultak és az ütemterv segítségével a fizikai alkalmassági vizsga sikeres végrehajtása megvalósítható.
Helyszíne: tornacsarnok és szabadtéri futópálya.

Az egyéni felkészültség szintjére figyelemmel és ezek ismeretében hasznos tanácsokkal segítjük a felkészülést a sikeres felvételire.

A felmérés térítési díja: 9.000,-Ft.

A térítési díj befizetése banki átutalással az iskola számlájára teljesíthető, számlaszámunk: 10027006-00282668-00000000, vagy postai készpénzfeladási utalványon ("rózsaszín csekken") a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nevére, 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78. szám alatti címére feladható.

A közlemény rovatba kérjük beírni "próbafutam díja". A befizetést igazoló átutalás vagy csekk megjegyzés rovatában kérjük a jelentkező nevét olvashatóan feltüntetni. A befizetést igazoló átutalás vagy csekk másolatát a jelentkezési laphoz kérjük csatolni!

Jelentkezni a "Próbafutam jelentkezési lap" című nyomtatványon lehet, amely letölthető iskolánk honlapjáról (https://mrszg.hu/index.php/felveteli/jellap#probafutam).

Turnusok és jelentkezési határidők:
1. turnus: 2019. január 11-12. jelentkezési határidő: 2019. január 04.
2. turnus: 2019. január 18-19. jelentkezési határidő: 2019. január 11.
3. turnus: 2019. január 25-26. jelentkezési határidő: 2019. január 18.

Szállás igényelhető 2.000,-Ft/fő/éj összegért a "Szállásigénylő lap" nyomtatványon a próbafutamra jelentkezés határidejéig. A nyomtatvány letölthető iskolánk honlapjáról (https://mrszg.hu/index.php/felveteli/jellap#probafutam).
Összege a próbafutam díjával egyben is utalható, befizethető.

A jelentkezési lap és szállást igénylő nyomtatvány személyesen, faxon (+36 46 / 506-264) vagy elektronikusan (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is bejuttatható iskolánkra, a határidő betartásával.

A turnus indításának minimális létszáma 15 fő. Ha az adott turnusra ettől kevesebben jelentkeznek, vagy határidő után érkezik be a jelentkezés, az a következő turnusnál kerül figyelembevételre.

Jelentkezést követően a turnus indulásáról és a fontosabb tudnivalókról elektronikus értesítést küldünk a jelentkezési lapon feltüntetett e-mail címre legkésőbb a turnus indulási hetének keddi napján.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium részéről kötelezettség vállalást nem jelent, és a felvételi eljárásban a felmérésen résztvevőnek előnyt nem biztosít intézményünk.

A próbafutamon megszerzett tudás, információ, kamatoztatható a felvételi vizsgán!

A próbafutamra várjuk jelentkezését!

Megjelent: 2023 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 18 január 2019 10:32
Tovább a kategóriában: « IRK eskütétel Mikulás Ünnepség »