Fõ tartalom

hétfő, 17 december 2018 07:51

Bátonyterenyei vendégek iskolánkban

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(1 szavazat)

2018. december 13-án tanulmányi kirándulásra érkeztek hozzánk a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos rendészet és közszolgálat ágazati képzésében résztvevő diákjai.

A részükre összeállított program első állomásán, a csapatszolgálati szakkabinetben megnézték a csapaterős tevékenységnél használatos eszközöket, ismertetőt hallgattak meg a tantárgy főbb tudnivalóiról.

A szituációs kabinetben, tanulóink egy beállított élethelyzeten keresztül mutatták be a rendőri intézkedés végrehajtásának módját, ami nagyon látványosra sikeredett a látogatók legnagyobb megelégedésére.

A következő helyszín a bűnügyi szakkabinet volt, ahol vendégeink kipróbálhatták, hogyan zajlik egy felismerésre bemutatás egy "detektívtükörrel" ellátott helyiségben, ami a szemtanú kilétének leplezését szolgálja.

Hogy tisztába legyenek azzal is, hogy miből kell készülniük a majdani jelentkezőknek, a tornacsarnokban rövid tájékoztatást kaptak a felvételi menetéről. A testnevelő tanárunk bevezette hallgatóságát a rendőri testnevelés órák rejtelmeibe és ráadásként néhány önvédelmi fogást is bemutatott.

Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos diákjai.Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos rendészet és közszolgálat ágazati képzésében résztvevő diákjai.Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos rendészet és közszolgálat ágazati képzésében résztvevő diákjai.Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos rendészet és közszolgálat ágazati képzésében résztvevő diákjai.Salgótarjáni Szakképzési Centrum, Fáy András Szakgimnáziumának 11-12. évfolyamos rendészet és közszolgálat ágazati képzésében résztvevő diákjai.

A tanulói étkezdében elfogyasztott ebédet követően a fiatalok számára talán a legizgalmasabb terület következet: a szituációs lőtér, ahol egy lövészeti bemutatót tekinthettek meg, valamint kezükbe vehették az iskola arzenáljába tartozó pisztolyokat és más tűzfegyvereket. Kipróbálhatták a tanulók felkészítéséhez használt pajzsot, sisakot, lövedékálló mellényt.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a látogatás azok számára, akik rendőrök szeretnének lenni és talán páran a korábban tétovázók közül is kedvet kaptak ehhez a nehéz, de ugyanakkor nemes hivatáshoz.

Megjelent: 411 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 20 december 2018 14:44