Fõ tartalom

csütörtök, 20 december 2018 14:58

A hó sem akadály

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(1 szavazat)

2018 december 19-én a decemberi zimankó sem szegte kedvét Záhonyból a Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnázium és Dr. Béres József Kollégium képviseletében érkező 47 fős diák seregnek és kísérőiknek, akik ellátogattak iskolánkba.

Az iskolájuk által folytatott pályaorientációs képzés keretében nyílt lehetőségük megismerni az intézményünkben folyó rendőr tiszthelyettes képzést. Az élményközpontú látogatás célja az volt, hogy testközelből kaphassanak benyomásokat, amelyek kapcsán meghozhatják majd későbbi döntésüket, hogy milyen irányban szeretnének továbbtanulni, és hivatást választani.

Az iskolabejárás alkalmával megtekintették a bűnügyi-, csapatszolgálatai-, és szituációs- szakkabinetjeinket, valamint látogatást tettek az iskolánk múzeumában. Az ebéd elfogyasztását követően részt vettek a felvételivel kapcsolatos tájékoztatón, majd ízelítőt kaptak a rendőri, önvédelmi testnevelésből.

A fiatalok számára talán a legizgalmasabb terület következet a szituációs lőtér bemutatása, ahol lövészeti bemutatót is láthattak, valamint kezükbe vehették az iskolai arzenálban szereplő pisztolyokat, fegyvereket. Kipróbálhatták a tanulók felkészítéséhez használt pajzsot, sisakot, lövedékálló mellényt.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a kirándulás, kicsit betekinthettek a kulisszák mögé, és közelebb kerültek a rendőri hivatáshoz.

Záhonyi látogatóink Záhonyi látogatóink Záhonyi látogatóink Záhonyi látogatóink Záhonyi látogatóink 

Megjelent: 357 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 21 december 2018 10:23