Fõ tartalom

péntek, 11 január 2019 15:01

Diákolimpia 2018

Írta: Dobó Nikolett
Értékelés:
(3 szavazat)

Életem legjobb pillanata volt, mikor 2018. július 19-én megkaptam azt az e-mailt, amiben az állt, hogy: "felvételt nyert a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba" és akkor jöttem rá, hogy megérte ennyi munkát belefektetni, hogy bekerüljek a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba. A tanév első lövészet óráin első körben légpuska lőgyakorlatban mérettettük meg magunkat osztály szinten és rá pár hétre a lőkiképzőm Szentesi Tibor r. tzls. Úr az eredményem alapján lehívott lövészeti edzésre, amire nagy lelkesedéssel járok még a mai napig is.

Az edzések folyamán a légpuska valamint a légpisztoly kezelését, a fegyverek szabályos tartását és a célzást sajátítottuk el. Sok gyakorlást követően a lőkiképzőm és Dr. Nyilas István r. főhadnagy Úr javaslatára a csapattársaimmal együtt úgy döntöttünk, hogy megméretetjük magunkat egy civil lövészversenyen, ami nem volt más, mint a 2018. évi Diákolimpia Légfegyveres Megyei Döntője, amit a Miskolci Egyetem lőterén rendeztek meg. A kiváló és élmény dús felkészítéseknek köszönhetően remek eredményeket értünk el, mind egyéni légpuska versenyszámban Bódvai Fanni (213. oszt.), valamint a fiú és a lány csapatunk az elért első helynek köszönhetően bejutott légpisztoly versenyszámban az Országos Döntőbe.

Ezek után hetente már többször jártunk le edzésekre, hogy minél jobban ráérezünk a saját, a döntőig csak általunk használt légfegyverre és tökéletesítsük a beállásunkat, célzásunkat és a fegyver elsütését. Rengeteget készültünk, főleg a verseny előtti héten, napi rendszerességgel akár 4-5 órát is. A kiképzők említették nekünk, hogy milyen nagy jelentősége is van a Diákolimpiának, hogy egy ilyen versenyen megyénként számos Általános és Középiskola képviselteti magát.

Diákolimpia 2018Diákolimpia 2018Diákolimpia 2018Diákolimpia 2018Diákolimpia 2018Diákolimpia 2018

A Diákolimpia Országos Döntője 2018. december 8.-án került megrendezésre Bonyhádon, ahol rengeteg résztvevő volt, 448 versenyzőt neveztek feljutásos rendszerben és ténylegesen 419 versenyző indult el azon. Úgy gondolom, hogy remekül helyt álltunk és megmutattuk, hogy mit tudunk elérni abban, amit szeretünk csinálni, valamint az iskoláért, és ennek eredményeképpen a következő helyezéseket értük el:

Légpuska 20 lövéses leány B korcsoport versenyszámban:
Bódvai Fanni (213. oszt.): 7. helyezés

Légpisztoly 20 lövéses versenyszámban:
Dobó Nikolett (104. oszt.): 3. helyezés

Légpisztoly 20 lövéses légpisztoly leánycsapat:
Petromán Fruzsina (107. oszt.), Bódvai Fanni (213. oszt.), Dobó Nikolett (104. oszt.): 1. helyezés

Légpisztoly 20 lövéses légpisztoly fiúcsapat:
Pányi Péter (107.oszt.), Kiss Tamás (107.oszt.), Kevevári Marcell (108. oszt): 3. helyezés

Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményeinkre főleg úgy, hogy ez volt az első nagyobb, országos versenyünk, amin ilyen eredményekkel helyt tudtunk állni valamint arra, hogy képviselhettük az iskolánkat. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is ilyen sikereket fogunk elérni akár csapatban, akar egyénileg is. Én kimondottan büszke vagyok arra, hogy az iskola lövészcsapatának a tagja lehetek, és úgy érzem, hogy sosem fogok eltávolodni ettől a sportágtól. Remélem, hogy minél több ilyen megméretetéssel fogok szembenézni, ahol megpróbálom azokat a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

Csapattársaim nevében is szeretném megköszönni a fáradhatatlan és kitartó felkészítést és az odaadó munkát Szentesi Tibor r. törzszászlós Úr lőkiképzőmnek és Dr. Nyilas István r. főhadnagy Úrnak egyaránt. Ha ők nem lettek volna, akkor biztos, hogy nem lettünk volna ilyen szinten felkészülve és nem is értünk volna el ilyen szép eredményeket.

Megjelent: 833 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 11 január 2019 15:10