Fõ tartalom

szerda, 20 február 2019 09:15

BM Tanintézeti Judo Bajnokság 2019

Írta: Nagy Rebeka; Sain Nikoletta
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. február 14-én iskolánkban már 7. alkalommal rendezték meg a BM Tanintézeti Judo Bajnokságot. A rendezvényt Bagi István r. ezredes, igazgató úr nyitotta meg. Beszédében kiemelte nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymás testi épségére a sportág keretein belül. Szerencsére szavait mindenki megfogadta, így komolyabb sérülés nélkül, jó hangulatban, igazi küzdelmekkel zajlott le a verseny.

A megmérettetések 3 tatamin folytak, 5 női és 7 férfi súlycsoportban lehetett indulni. A diákok körében az elején volt némi csalódottság, mivel nagyon sok jelentkező volt és nem indulhatott mindenki, de amint a verseny elkezdődött, ez egy csapásra el is múlt. Itt látszott meg az edzések és a sok együtt töltött délután során mennyire összekovácsolódott iskolánk csapata, hiszen egy emberként szurkoltak az éppen küzdő társaiknak, együtt örültek egy-egy győzelemnek és tovább motiválták egymást egy-egy elvesztett mérkőzésnél. A felkészítő tanárok is végig ott voltak, az utolsó pillanatig hasznos tanácsokkal látták el a versenyzőket, akik ezeket megfogadva próbálták a legjobbat nyújtani. Így sikerült 1 aranyérmet, 4 ezüstérmet és 8 bronzérmet szerezniük.

BM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo Bajnokság

A versenyzők tapasztalatai:
"A judo nem áll tőlem messze, mivel már régebben is birkóztam, ezáltal fel tudtam venni az ellenfeleimmel a harcot és tisztességesen helyt tudtam állni. Tavalyihoz képest van bennem egy kis csalódás, mivel előző évben 60 kg-ban indultam és akkor aranyérmet kaphattam meg. Most viszont 4 győztes és 1 vesztes mérkőzés után a dobogó harmadik fokára állhattam fel."
Eperjesi József 210-es osztály 73kg - 3. helyezés

"Nagyon sokat készültünk, minden nap fogásokat és technikákat tanultunk. Egymás elleni harcok voltak, de sose néztünk egymásra ellenfélként, ha egyszer - egyszer kikaptunk, mindenből erőt merítettünk és próbáltunk ellesni egymástól minél több trükköt. Nem voltam még ilyen versenyen, de nagyon élveztem és nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem rajta. Fürjész István és Jónás Zsolt testnevelőtanárnak külön szeretném még megköszönni, hogy segítettek és támogattak minket mindenben."
Horváth Szabina 110-es osztály 52kg - 3. helyezés

"A Grundbirkozó Emlékversenyen kezdődött minden. Akkor jöttem rá mennyire élvezem az ilyesfajta dolgokban megmérettetni magamat. Január óta intenzívebben jártam a judo felkészítőre, ahol Kőhalminé Mizsei Orsolya r. őrnagy asszony és Papp Orsolya r. alezredes asszony minden lehetőséget megragadva tanítottak a technikák elsajátítására és motiváltak, hogy ne adjam fel és hogy bízzak önmagamban."
Bali Petra 109-es osztály +67kg - 3. helyezés

Megjelent: 741 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 01 március 2019 13:15