Fõ tartalom

szerda, 20 február 2019 11:47

Rendészeti "kadétok" versenye

Írta: Juhászné G. Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Korábbi cikkeinkből már tájékozódhattak olvasóink, hogy a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium két olyan oktatási intézményt mentorál, ahol rendészeti ügyintéző szakmai képzést végeznek. A két iskola a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnáziuma és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma. Az országban csak két ilyen iskola van, ahol ezt az OKJ-ban szereplő szakképesítést megszerezhetik a tanulók.

A tehetséggondozás egyik kiemelt területe a versenyeztetés, ahol összemérhetik egymással a tudásukat, képességeiket a tehetséges tanulók. Ilyen versenyzési lehetőséget teremtettünk ennek a két iskolának, amikor megszerveztünk számukra egy kétfordulós szakmai versenyt, a Rendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyét.

Az első forduló az Intézményi háziversenyt foglalta magába, a második forduló a "Központi döntő" a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban történt 2019. február 15-én.

Az első forduló egy helyi szintű "háziverseny" volt január második hetében mindkét iskolában, melynek az elméleti feladatához az informatikai hátteret a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium saját ILIAS e-learning rendszere biztosította.

A második fordulóra mindkét iskolából hat-hat főt neveztek a tanintézetek, és a csapatokat kiegészítették egy-egy tartalékkal is.

Rendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenyeRendészeti ügyintézői szakképzésben tanulók 2019. évi egyéni és csapatversenye

Nem titkolt célunk volt, hogy a középiskolai rendészeti ügyintézői képzésben résztvevő 11. évfolyamos diákok a képzés során elsajátított elméleti és gyakorlati felkészültségükre épülő versenyszámokban tudásukat összemérve versenyezzenek, ezzel is elősegítve a tehetségek kiválasztását, a csapatszellem erősödését.

A verseny további célja az összetartozás érzésének erősítése, az iskolák közötti együttműködés és a diákbarátság erősítése, valamint az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyre történő felkészülés volt.

A versenyfeladatok között szerepelt a szakképzési kerettanterv alapján szerzett elméleti tudás-, a fizikális felkészültség- (2000 m-es síkfutás és akadálypálya) és lőkészség felmérése is.

A "kis kadétok" lelkesen és motiváltan versenyeztek. Sok tapasztalatot szerezhettek, melyet bizonyosan fel tudnak majd használni a több mint száz iskola számára meghirdetett országos rendészeti csapatversenyen is.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban végrehajtott I. Rendészeti ügyintéző egyéni és csapatverseny eredményei az alábbiak voltak:

A versenyeredmények kihirdetése a forgatókönyv szerint 14.00 órakor történt, melyen iskolánk igazgatója adta át a díjakat a résztvevőknek.

Egyéni versenyeredmények:
1. helyezett Antóni Antal a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulója
2. helyezett Bede Dominik a Miskolci Szakképzési Centrum tanulója
3. helyezett Kardos Milán a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulója

További helyezések:
4. Rusz Róbert (Békéscsaba)
5. Szaniszló Botond (Miskolc)
6. Tóth Márk (Békéscsaba)
7. Krepcsik Csaba (Miskolc)
8. Jánosi Noel Zoltán (Miskolc)
9. Gärtner László (Miskolc)
10. Szűcs Tibor (Miskolc)
11. Bada András (Békéscsaba)
12. Perei Krisztián (Békéscsaba)

Csapateredmények:
1. helyezett a Békéscsabai Szakképzési Centrum csapata
2. helyezett a Miskolci Szakképzési Centrum csapata

A két iskola csapatai között minimális különbség volt a feladatonkénti helyezési számok összegében. A győzelmet a békéscsabai csapat 1,59%-os teljesítménytöbblettel szerezte meg.

A helyezést elért tanulóknak gratulálunk és további sikeres felkészülést kívánunk a hasonló szakmai versenyekre.

Megjelent: 647 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 01 március 2019 13:15