Fõ tartalom

szerda, 27 április 2016 10:30

2016. évi BM Országos Terepfutó Bajnokság

Írta: Géczy Annamária
Értékelés:
(1 szavazat)

2016. április 21-én, Tatabányán, került megrendezésre az idei BM Országos Terepfutó Bajnokság, amelyen iskolánk dolgozói és tanulói is szép számban képviseltették magukat.

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy nagyon erős mezőny állt össze a rekordszámú jelentkezőből, így bátran kijelenthetem, hogy minden megszerzett pont, minden "elhozott" helyezés duplán számított.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, de vetélytársaink és az ismeretlen terepviszonyok már kevésbé. A pályát meredek emelkedők és nyaktörő lejtők tarkították, de versenyzőink minden nehézség ellenére sem adták fel az embert próbáló küzdelmet.

Iskolánk tanulói valamennyi csoportban sikeresen szerepeltek.

BM terepfutó bajnokság 2016BM terepfutó bajnokság 2016

Az egyéni teljesítmények alapján szeretném kiemelni az alábbi tanulókat:

  • Kolláth Ivett (202.osztály.) 8. hely
  • Kőszegi Tamás (101.osztály.) 11. hely
  • Száva Zsófia (113.osztály.) 16. hely

Az I. korcsoportos lányok  (Bari Ágnes 104., Száva Zsófia 113., és Kolláth Ivett 202. osztályos tanulók), az egyéni eredményeik alapján csapatban a 6. helyezést érték el.

A legkiélezettebb küzdelem a férfiak I. korcsoportjában zajlott, ahogyan azt a rajtvonalhoz állók számából már előre sejteni lehetett. Tamás István 106. és Margittay Gergő 209. osztályos tanulók ennek ellenére nem riadtak vissza a nehézségektől és bátran küzdötték végig a távot.

A 30-39 évesek korcsoportját Erdős Ádám 101.osztály tanulója, Jakab Krisztián c. r. százados, Goda Viktor c. r. őrnagy képviselték, akik tisztességesen helyt álltak 4000 méteres távon.

A III. korcsoport sem hozott szégyent iskolánkra. A hölgyek - Baloghné Kanyó Ágnes, Kerekesné Gerőcs Andrea és Nagy Ildikó - 2000, az urak - Garadnai Ottó és Kovács István c. r. alezredes, valamint Stirminszki József r. alezredes - pedig 3000 méteren mérték össze erejüket a többi versenyzővel. Mindkét csapat tagjai derekasan helytálltak.

BM terepfutó bajnokság 2016

Számvetést készítve büszkén kijelenthetem, hogy minden kategóriában sikerült más iskolák, intézmények, szervezetek színeiben induló jól felkészült, és profi sportolókat "megszorongatnunk".

Ezúton szeretném megköszönni valamennyi versenyzőnknek, felkészítő tanáraiknak és az iskola vezetésének, hogy a részvételünk sikerességéhez hozzájárultak.

Megjelent: 4682 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Cserkésznapon jártunk Dőlt a fa »