Fõ tartalom

kedd, 24 május 2016 09:07

"Zrínyisek" az iskolánkban

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(1 szavazat)

Ez év május 5-7. között osztálykirándulásra érkezett hozzánk a budapesti Zrínyi Miklós Gimnázium 9. évfolyamos, közbiztonsági tagozatos osztálya. Az osztályfőnök, Tóth Krisztina testnevelés szakos tanárnő, arra kért bennünket, hogy kínáljuk meg őket egy kis ízelítővel a helyi diákéletből, speciális képzésünkből és tájékoztassuk őket arról, milyen követelményeknek kell megfelelniük a hozzánk jelentkezőknek a felvételi vizsgán.

Az első napon bemutattuk iskolánkat, külön hangsúlyt fektetve a szakkabinetekre, majd fegyverzeti bemutatóra került sor. Hogy még izgalmasabbá tegyük ezt a délutánt, a diákokat egy légpuskalövészetre invitáltuk. Ez telitalálatnak bizonyult! A nyertest egy MRSZKI-s pólóval lett gazdagabb.

Zrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkban

A következő nap délelőttjén a felvételi eljáráshoz hasonló próbafutamot szerveztünk. Ez a műveltségi felvételit és a fizikai felmérést is magába foglalta. Kétségtelen, hogy ez utóbbi jobban megizzasztotta az osztályt, bár az előző során is sokan kapkodták a fejüket.

Ez az élményekben gazdag „kaland” alkalmas volt a rendőri pálya iránt nyitottak motiválására, a pályaválasztásban tétovázókat pedig reményeink szerint sikerült a – számunkra is – kedvező irányba terelni.

Zrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkbanZrínyisek kirándulása iskolánkban

Természetesen az iskolán kívül is terveztünk programokat, például városnézést Miskolcon, ahol a legnagyobb sikert a tapolcai Barlangfürdő aratott.

A közeljövőben is szívesen fogadjuk az érdeklődő iskolákat hasonló programokra, mert küldetésünk a fiatalokkal a rendőri pálya, a rendőri hivatás megismertetése, megkedveltetése!

Megjelent: 3771 alkalommal