Fõ tartalom

kedd, 21 június 2016 14:51

Kolozsvári rendőri vezetők látogatása iskolánkon

Írta: Nagy Katalin
Értékelés:
(1 szavazat)

A kolozsvári "Septimiu Mureşan" Rendőrképző Iskola kétfős delegációját láthattuk vendégül iskolánkban 2016. június 14-16. között, Alexandru Tanco r. ezredes, igazgató vezetésével. A látogatás elsődleges célja a szakmai vizsgáztatás jogi hátterének és megvalósításának tapasztalatcseréje volt.

Tervek szerint a kolozsvári iskola az átalakuló román rendőri szakmai vizsgarendszer egyik bázisa lesz. Ehhez elengedhetetlenül szükséges feltételnek mutatkozott, az országos, egységes szabályozási gyakorlat kialakítása. A két ország vizsgaszabályozása egyébiránt igen sok hasonlóságot mutat, csupán a vizsgafeladatok területén tapasztalhatunk eltéréseket.

Kolozsvári rendőri vezetők látogatása iskolánkon Kolozsvári rendőri vezetők látogatása iskolánkon

Külföldi vendégeinket meglepetésként érte a magas beosztású rendőri vezetők megjelenése a vizsgabizottságokban, valamint magával ragadta őket a gyakorlati feladatok sokszínűsége, a szituációs helyszínek infrastrukturális felszereltsége, a tanári módszertani felkészültség és a vizsgafeladatokban nyújtott tanári asszisztencia.

Kolozsvári rendőri vezetők látogatása iskolánkon Kolozsvári rendőri vezetők látogatása iskolánkon

A delegáció megismerkedhetett az Egységes Segélyhívó Rendszer és a központosított Tevékenység Irányítási Rendszer főbb elemeivel. A tapasztalatok összegzését követően, vendégeink tájékoztatót tartottak saját szakmai vizsgáztatási gyakorlatukról és a náluk szintén megvalósult Egységes Segélyhívó Rendszer működéséről. A vizsgáztatási folyamat megismerése során megtekintették iskolánk legfontosabb gyakorlati képzési helyszíneit és az iskolatörténeti kiállítást, valamint ellátogattak Lillafüredre, a Diósgyőri várba és még egy rövid séta is belefért a szűkre szabott időkeretbe Miskolc hangulatos belvárosában.

Megjelent: 3303 alkalommal