Fõ tartalom

hétfő, 05 december 2016 09:03

3000

Írta: dr. Vereckeiné Pogonyi Gyopár
Értékelés:
(1 szavazat)

2016 nyarán kormányzati döntés született a rendőrségi állomány létszámának növeléséről, 3000 fő határvadász kiképzéséről. A döntést a már lezajlott migrációs események és az ezzel kapcsolatos előrejelzések indokolták.

A feladat végrehajtása a rendőrség toborzó munkájával kezdődött, amely annyira eredményesnek bizonyult, hogy a kiképző tevékenységgel megbízott rendészeti szakgimnáziumok szervezésében 2016. november 30-án a határvadász jelöltek második kontingense is megkezdhette a tanulást.

Határvadász képzés Határvadász képzés

Az első turnus képzése 2016. november 7-én indult, nemcsak a rendészeti iskolákban, hanem külső helyszíneken is, a megyei főkapitányságokon és városi kapitányságokon, ahol a nagy szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező rendőr kollégák végzik az oktatást. Az első hullámban a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, mint felnőtt képző intézmény a saját, illetve külső helyszínein, összesen 208 fő felkészítését kezdte meg.

Az újabb állomány érkezésével ez a szám 143 fővel emelkedett.

A folyamatos toborzás biztosítja az újabb és újabb csoportok beiskolázását, melyek közül az utolsók tervezetten 2018 júniusában fogják elhagyni az iskolapadot, és megkezdeni szolgálatukat hazánk déli határain.

Megjelent: 4305 alkalommal