Fõ tartalom

kedd, 13 december 2016 11:34

Legyél te is rendőr! - Nyílt nap a rendőrsuliban

Írta: Szilágyi Ildikó
Értékelés:
(1 szavazat)

2016. december 9-én került sor iskolánk ebben a tanévben tartott második nyílt napjára. A reggeli borongós, de még esőmentes időben nyílt napunk programjai 7:40-kor kezdődtek. A regisztrációt követően, 15 fős csoportokat alakítva, iskolánk tanulói kísérték a nyílt nap helyszíneire az érdeklődőket. 

A látogatók megtekinthették a bűnügyi-, csapatszolgálati-, közlekedési-, határrendészeti szakkabinetet, a műveltségi vizsga helyszínéül is szolgáló informatikai tantermet, valamint a lövészeti bemutatót a szituációs lőtéren.

Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9

A szituációs szakkabinetünk nagyobb tere adott otthont egy igazoltatás során rosszul lett személynél történt életmentő beavatkozás szimulálására, s a szintén igazoltatás során történt támadás elhárításának bemutatására.

Ugyanitt a kisebb szakkabinetben, az iskolai fegyver- és eszközarzenált - különböző típusú maroklőfegyvereket, karabélyokat, tömegkezelésre alkalmas eszközöket - tekinthették meg és vehették kézbe látogatóink. Felpróbálhatták a védőpajzsot, lövedékálló mellényt, sisakokat és a bilincselést is gyakorolhatták.

Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9

A tornacsarnokban folyó testnevelés órát is érdeklődéssel figyelték leendő jelentkezőink. Itt ismertettük a fizikai felvételi követelményeket, önvédelmi bemutatót tartottunk és láthatták az érdeklődők a "rendőr lányok lebilincselő" tevékenységét is.

Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9

Az alakuló téren egy-egy osztálynyi tanuló mutatta be az alakiasságot, melyet a 103-as osztály „flash mob”-ja tett könnyedebb hangvételüvé a Rednex "Cotton Eye Joe" zenéjének felhasználásával.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elfogadta felkérésünket és képviseltette magát intézményünk nyílt napján.

Színvonalas tájékoztatót és bemutatót tartottak 4 tanteremben a baleset megelőzés, a bűnmegelőzés, a bűnügyi technikai valamint a humán osztály munkájáról és feladatairól az adott szakterületek felelősei. Lehetőség volt kipróbálni a szituációs vezetést, a "részegen látó" szemüveget, a bejárati- vagy teraszajtó alá helyezhető riasztót, bepillantást nyerhettek a bűnügyi helyszínelésnél használt legfontosabb eszközökről, valamint a járőri beosztásról és a rendőrségnél bevezetett életpálya modell legfontosabb elemeivel is megismerkedhettek a látogatók.

Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9 Nyílt nap - 2016 december 9

A rendvédelemmel kapcsolatos történeti kiállítás a Magyar Rendőr Múzeum vándorkiállítása is testközelből volt megtekinthető intézményünkben.

Nyílt nap - 2016 december 9

Nagy érdeklődés kísérte a csapatszolgálati szakkabinet előtti tömegkezelési bemutatót, ahol teniszlabdákkal felszerelkezett tömeg dobálta a pajzsokkal valamint protektorral bemutatót tartó "rendőröket". A Magyar Televízió M1 csatornája élőben jelentkezett be nyílt napunkról. Az igazgatói és tanulói tájékoztató mellett ezt a tömegkezelési bemutatót is közvetítették. A látványos és informatív, közel három és fél perces adást a cikk végén és YouTube csatornánkon is megtekinthetik.

Nyílt nap - 2016 december 9. Nyílt nap - 2016 december 9.

Látogatóink száma meghaladta a 300 főt. Az általános iskolástól a szülőkig bezárólag érkeztek érdeklődők, akik döntő többsége érettségi előtt álló diák volt.

A rendészeti fakultációs képzést is tartó Szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskolából is egy busznyian érkeztek hozzánk, kapitánysági tanári kísérettel.

Négy turnusban kb. 200 fő hallgatta meg a 2017. évre vonatkozó felvételi követelményekről, a felvételi eljárásról tartott tájékoztatót.

Nyílt nap - 2016 december 9.

Az egészségi állapottal kapcsolatos kérdésekre iskolánk orvosa válaszolt.

Intézményünk következető s a 2017. évi jelentkezést megelőző egyben utolsó nyílt napja 2017. január 10-én lesz, 7:40 – 13:00 óra között.

Várjuk a rendőr tiszthelyettes képzés iránt érdeklődőket következő, hasonlóan érdekes és változatos nyílt napunkra!

Megjelent: 4397 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 13 december 2016 12:06

Média

M1