Fõ tartalom

kedd, 28 február 2017 08:37

"Nem középiskolás fokon tanítani"

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(1 szavazat)

Február 20-án egy új feladat indult iskolánkban, mégpedig az alosztályvezetői, osztályvezető-helyettesi, illetve alosztályvezető jogállású őrsparancsnoki beosztásban lévő hivatásos állomány továbbképzése. Papp Károly r. altábornagy Úr, az ORFK vezetője célul tűzte ki, hogy a középvezetői beosztásban lévő parancsnokok olyan szakirányú de több szintű ismeretanyagot kapjanak, mellyel munkájukat hatékonyabbá tudják tenni. Az új intézkedési kultúra új parancsnoki attitűdöt kíván, ezt próbálja a képzés megerősíteni, kialakítani.

A képzések 3 hetes turnusban követik egymást egészen 2018 derekáig.

Az első csoport az igazgatásrendészeti szolgálati ág szakembereit vonja össze, 12 főt a kelet-magyarországi régió 4 megyéjéből. A heterogenitás biztosítja, hogy azonos szakterületről, de több megye középvezetői ismerhetik meg egymást, megosztják egymással szakmai tapasztalataikat, és ez a kölcsönösség a későbbiekben szorosabb együttműködést eredményezhet.

Ünnepélyes megnyitóÜnnepélyes megnyitóÜnnepélyes megnyitóÜnnepélyes megnyitó

Az ünnepélyes megnyitó elöljárója Dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok Úr, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója volt, aki beszédében konkrét célokat határozott meg a képzés kapcsán, valamint kifejtette, hogy az új típusú szemlélet nemcsak a végrehajtói állományt érinti, hanem vezetői szinten is fontos a megújulás.

Iskolánk igazgatója, Bagi István r. ezredes Úr biztosította a résztvevőket arról, hogy intézményünk mindent biztosít annak érdekében, hogy a képzésen résztvevők európai környezetben, modern és nyugodt légkőrben tudják elsajátítani az új ismereteket!

Jó tanulást kívánunk minden résztvevőnek!!!

Kőhalminé Mizsei Orsolya r. őrnagy
Tanulmányi Osztály

Megjelent: 4668 alkalommal