Fõ tartalom

hétfő, 22 május 2017 13:56

D.A.D.A. oktatók képzése a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

Írta: Bárány Zoltán
Értékelés:
(2 szavazat)

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban idén immáron 20 éve folyik D.A.D.A. oktatókat képző oktató-nevelői munka. 2017. május 12-én, mint minden évben idén is vizsgát tettek, elsős hallgatóink a bűnmegelőzés és D.A.D.A. szakkör ismereteiből, és szereztek képesített D.A.D.A. oktatói bizonyítványt.

Az idén a képesített oktatók létszámát 12 fővel gyarapítottuk. Iskolánkban szakköri tevékenység formájában egy éven át heti alkalmanként oktatjuk a D.A.D.A programot, készítjük fel tanulóinkat az oktató tevékenységre.

A képzés során a tárgyi ismereteken túl didaktikai, módszertani oktatásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Megismerhetik fiataljaink a modern kooperatív tanulási, média, drámapedagógiai módszereket, hogy a rendőr "szinte" pedagógusként tudja átadni tudásanyagát az általános iskolás tanulóknak. Természetesen, a tanfolyam megköveteli, hogy számot adjanak megszerzett tudásukról. Évek óta iskolánk is bonyolít D.A.D.A. képzést lezáró képesítő vizsgát, melyet neves szakmai bizottság vezet, elnöke vagy az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának delegáltja, vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának képviselője.

D.A.D.A. oktatók képzéseD.A.D.A. oktatók képzéseD.A.D.A. oktatók képzése

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában először az 1998-99-es tanév során indult D.A.D.A. képzés, azóta 384 fő végezett sikeresen, és szerzett oktatásra feljogosító bizonyítványt. Így méltán lehetünk büszkék arra, hogy iskolánk nem csak jól képzett rendőröket bocsát ki, hanem tanulóink élnek a lehetőséggel és már tanulmányaik során többlettudásra tesznek szert, illetve plusz képesítést szereznek.

Megjelent: 3848 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 22 május 2017 14:06