Fõ tartalom

hétfő, 30 október 2017 10:43

Pályaválasztási kiállítás Debrecenben

Írta: Kerekes Alíz; Beke Gábor
Értékelés:
(1 szavazat)

A debreceni Lovardában 2017. október 18-19-én megtartott pályaválasztási kiállítás a fiatal pályakezdők számára nagyon jó lehetőséget adott, hogy testközelből is találkozzanak a rendőri hivatással foglalkozó személyekkel és felszereléseikkel, amit ki- és felpróbálhattak, mindemellett betekintést nyerhettek iskolánk felvételi rendszerébe is.

Az általános iskolában most végző diákokat is hasznos tanácsokkal láttuk el, hogy rendészeti pályával foglalkozó szakközépiskolában vagy szakgimnáziumban (pl.: Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium) érdemesebb-e az érettségi bizonyítványt megszerezni, mert akár fél év előnnyel is indulhatnak iskolánkban. Természetesen tájékoztattuk őket a két éves képzésről is.

Ezek mellett sok mindenről kaptak felvilágosítást, hogy miben támogatja diákjait a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium.

Pályaválasztási kiállítás 2017 - DebrecenPályaválasztási kiállítás 2017 - DebrecenPályaválasztási kiállítás 2017 - Debrecen

Egy évvel ezelőtt mi is látogatóként tapasztaltuk meg ezeket az élményeket, és reménykedve bíztunk abban, hogy egyszer majd mi is a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói lehetünk. Hatalmas büszkeséggel töltött el minket, hogy most mi képviselhettük iskolánkat, és bíztathattuk a pályaválasztás előtt álló diákokat.

Kerekes Alíz és Beke Gábor a 110. osztály tanulói

Megjelent: 2373 alkalommal