Fõ tartalom

hétfő, 20 november 2017 13:17

Nemzetközi workshop Szegeden

Írta: dr Zachar Gábor
Értékelés:
(1 szavazat)

"Képzési rendszerek és módszerek a határrendészeti szakképzésben" címmel nemzetközi találkozót és műhelymunkát szervezett a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium 2017. november 6-9. között Szegeden. A rendezvényen a német és román testvériskolák képviselőinek előadásaiból ízelítőt kaptunk a nemzetközi határrendész-rendőr oktatási és képzési rendszerekről, a képzési gyakorlatról, munkamódszerekről. A rendészeti szakgimnáziumok oktatói bemutatták a honi alap-és iskolarendszeren kívüli, valamint az e-learning továbbképzések egymásra épülő szerkezetét.

Az elméleti képzés kölcsönös bemutatása mellett fontos szerepet kapott a területi szakmai gyakorlat szervezése, a külső gyakorlóhelyek biztosítása. A téma kapcsán ismertetésre került a mentor kiválasztásának és felkészítésének folyamata, aki nagyon fontos szereplője a tanulók gyakorlati, módszertani felkészítésének.

A műhelymunka mellett lehetőségünk nyílt a terepen megtekinteni egy területi gyakorlati helyet, melynek során megismerkedhettünk a Szeged Határrendészeti Kirendeltséggel, valamint annak Röszke Autópálya Határátkelőhelyével. Ízelítőt kaptunk az kirendeltség elmúlt időszakban folytatott migrációkezelési intézkedéseiből. Ennek keretében megtekintettük a műszaki határzáron és a tranzitzónán végrehajtott fejlesztéseket. Ezen határrendészeti kirendeltség megismerése azért is fontos, mert a gyakorlati képzés során a tanulók jelentős része szerez itt szakmai tapasztalatokat a migrációs válság kezelése okán.

Képzési rendszerek és módszerek a határrendészeti szakképzésbenKépzési rendszerek és módszerek a határrendészeti szakképzésbenKépzési rendszerek és módszerek a határrendészeti szakképzésbenKépzési rendszerek és módszerek a határrendészeti szakképzésben

Összességében a konferencia kiváló alkalmat teremtett a fentiek mellett a határrendész képzésben részt vevő tanárok szakmai tapasztalatcseréjére és kapcsolataik bővítésére.

Ezúton is köszönjük a házigazda rendészeti szakgimnázium meghívását és szívélyes vendéglátását!

Megjelent: 2393 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 20 november 2017 14:00