Fõ tartalom

csütörtök, 30 november 2017 12:25

"Kiskorúak jogellenes külföldre vitelének megakadályozása" című projekt

Írta: Zajácz István
Értékelés:
(0 szavazat)

A "Kiskorúak jogellenes külföldre vitelének megakadályozása" c. projekten vettem részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Budapesten 2017. november 13-17. között, amelynek tapasztalatait feldolgozzuk a kollégáimmal és be fogjuk építeni a tanulók oktatásába.

A témaválasztást az indokolta, hogy a Nyugat-Európába irányuló gyermekbűnözés, gyermek prostitúció, szervkereskedelem megakadályozásának, kezelésének elsődleges helye a schengeni külső határ.

A kiskorúak jogellenes külföldre vitelének megakadályozása bonyolultan összetett társadalmi probléma. Megoldásában több szervezet is szereppel bír, s ezek között a rendőrségnek és különösen a határrendészeti szervezeteknek is konkrét feladatai vannak. Fontos a határrendészeti feladatokat ellátó magyar rendőrök kiképzése arra, hogy felismerjenek, megelőzzenek és megakadályozzanak minden ilyen esetet.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest 2017. november 13-17.Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest 2017. november 13-17.

A szervezők figyelmet fordítottak a téma széleskörű megközelítésére, a foglalkozások során nagy súlyt helyeztek az érzékenyítés-elmélet-gyakorlat egységére.

Megjelent: 2016 alkalommal