Fõ tartalom

csütörtök, 30 november 2017 12:29

Látogatás a TIK-ben

Írta: Barna Bence (113. oszt.)
Értékelés:
(0 szavazat)

A 113. szakasz egy csoportja a napokban látogatást tett a Miskolci Tevékenység-irányítási Központba. A központ vezetője, Dr. Gál Károly r. alezredes fogadott bennünket, és rövid tájékoztatást adott a TIK megalakulásával és működésével kapcsolatban.

Kivételes alkalom volt ez számunkra, hiszen tudtuk, hogy ilyen látogatásra bármikor nincs lehetőségünk. A rövid bevezetés után körbevezettek bennünket és megmutatták, hogy milyen technikai eszközöket használnak az ott dolgozó diszpécserek. Megtudtuk, hogy ide minimum 7-8 év szakmai tapasztalattal és megfelelő szintű informatikai képzettséggel kerülhetnek be a gyakorló rendőrök.

Ezután lehetőségünk volt leülni egy-egy éppen szolgálatot ellátó ügyeletes mellé, így közelebbről is nézhettük, hallgathattuk a járőr ill. a segélyhívó központ munkatársa és a diszpécser közötti kommunikációt. Nagy élmény volt ez számunkra és sok személyes tapasztalattal gazdagodhattunk.

Látogatás a TIK-benLátogatás a TIK-ben

Szeretnénk köszönetet mondani Veres Károlyné tanárnőnek, aki megszervezte számunkra ezt a látogatást. Külön köszönetet mondunk a Tevékenység-irányítási Központ vezetőjének, hogy fogadott bennünket és tartalmas tájékoztatójával gazdagította ismereteinket.

Megjelent: 3333 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 30 november 2017 12:34