Fõ tartalom

hétfő, 15 január 2018 13:22

"Ismét nyitva" vagyunk! - Nyílt napi rendezvényünk

Írta: Kőhalminé Mizsei Orsolya
Értékelés:
(0 szavazat)

Ismét kinyitottuk kapuinkat immár második alkalommal, hiszen közeleg a felvételi időszakunk jelentkezési határideje, amely 2018. február 19. Eddig várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének egy izgalmas, de nagyon komoly életút részesei lenni! 2018. január 12-én kapuink nyitva álltak azon érdeklődők, középiskolások és szüleik előtt, akik bátrak, merészek, valami újra vágynak, aki rendőrök szeretnének lenni!

Hogy a repertoárunk teljes legyen, fakultatív élményeket kínált a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, akik bűnmegelőzési, bűnügyi technikai és baleset-megelőzési élményekkel gazdagították a kínálatot.

Újdonságot jelentett a "Locked" nevű bűnmegelőzési kiállítás, mely egy labirintus, ahol a dohányzok, alkoholfogyasztók és a drogfogyasztók „karrierútját” mutatja be egy egyszerű füves cigarettától a börtönig! Interaktív tárlatról van szó, ahol minden érzékszervünkkel láthatjuk a függőség káros hatásait. Fényhatásokat építettünk be, sőt élő szobrot is bemutattunk! Nagyon sikeres volt az érdeklődök körében.

Nyílt nap - 2018. január 12.Nyílt nap - 2018. január 12.Nyílt nap - 2018. január 12.Nyílt nap - 2018. január 12.

A több száz érdeklődő számára igyekeztünk iskolánk életét úgy bemutatni, hogy még annak is kedvet csináljunk a rendőri pályához, aki még csak keresgél a lehetőségek között: fegyverzeti, és önvédelmi bemutatót tartottunk. Megmutattuk, hogyan kell tömeget oszlatni, hogyan kell forgalmat irányítani, milyen intézkedési szituációkat tanítunk a leendő rendőröknek.

Ezzel egyidejűleg folyamatosan tartottunk tájékoztatót a felvételi eljárás menetéről, hogy mindenki tiszta képpel, és konkrét célokat maga elé tűzve tudja beadni hozzánk jelentkezési lapját.

Nyílt nap - 2018. január 12.Nyílt nap - 2018. január 12.Nyílt nap - 2018. január 12.

Nemcsak leendő diákjaink érkeztek, hanem szülők is! Ez fontos számunkra, hiszen egy ilyen fontos döntésben mindig elengedhetetlen a szülői támogatás. Legfiatalabb érdeklődőink 7. osztályos általános iskolai tanulók voltak, akiket lenyűgözött a bemutató, és elmondták, hogy mindenképpen rendőrök lesznek. Ilyen elhivatottságra van szükségünk!

Reméljük, hogy látogatóink közül, a jelentkezést és a sikeres felvételi vizsgát követően, 2018 szeptemberében, mint elsős tanulóinkkal tudunk újra találkozni!

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk!

A jelentkezéssel kapcsolatos információk, illetve a jelentkezési egységcsomag letölthető honlapunkról.

Megjelent: 2651 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 15 január 2018 13:42