Fõ tartalom

csütörtök, 10 május 2018 09:24

A "Móriczosok" kirándulása iskolánkban

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Május 8-án tanulmányi kirándulásra érkezett hozzánk a Móricz Zsigmond Református Kollégium és Gimnázium 9. évfolyamos rendészet-közszolgálat ágazati képzésben résztvevő osztálya.

A 25 fő diák osztályfőnökükkel Ungi Tamás tanár úrral, és a karcagi Rendőrkapitányság állományában dolgozó Fekete András r. főtörzszászlós úrral 9 órára érkezett meg a több órás utazást követően.

01

A részükre összeállított program első állomása a bűnügyi szakkabinet volt, ahol kipróbálhatták, hogy hogyan zajlik egy felismerésre bemutatás egy "detektívtükörrel" ellátott helyiségben, ami a felismerő védelmét szolgája.

A határrendészeti szakkabinetben az útlevél és az új típusú okmányok, bankjegyek egyes biztonsági jegyeinek bemutatása történt valós okmányokkal.

0203

A csapatszolgálati képzésből egy rövid ízelítőt kaptak az által, hogy megnézték hogyan tartják a kiképzők az órát, miként kezdik a tanulóink elsajátítani az alapokat.

A szituációs kabinetben tanulóink szituációs feladaton keresztül mutatták be a rendőri intézkedés végrehajtásának módját, majd közösen kiértékelték a látottakat.

0504

Hogy tisztába legyenek azzal is, hogy miből kell készülniük a jövőbeli jelentkezőknek a tornacsarnokban rövid tájékoztatást kaptak a felvételi menetéről. A testnevelő tanárunk ismertette és bemutatta a fizikai alkalmassági vizsga ágainak szabályos végrehajtását.

A tanulói étkezdében elfogyasztott ebédet követően a fiatalok számára talán a legizgalmasabb terület következet a szituációs lőtér bemutatása, ahol lövészeti bemutatót is láthattak valamint kezükbe vehették az iskolai arzenálban szereplő pisztolyokat, fegyvereket. Kipróbálhatták a tanulók felkészítéséhez használt pajzsot, sisakot, lövedékálló mellényt.

06

Majd a látogatás utolsó állomásaként az iskolatörténeti múzeumot tekintették meg vendégeink, ahol a történeti áttekintést követően Fekete András r. főtörzszászlós úr, aki itt Miskolcon járt rendőr iskolában még a 80-as években, saját akkor készült fényképeit is megmutatta diákjainak.

Levezetésként kipróbálták a vállalkozó szellemű fiatalok a kültéri kondi parkban, "játszótéren" található eszközöket, valamint a futópálya melletti akadálypályát.

Bízunk benne, hogy hasznos volt a kirándulás abban, hogy aki rendőr szeretne lenni, megerősíti a motivációt, aki viszont még nem tudja, hogy az érettségi után hogyan tovább, annak egy élménydús kaland volt.

A közeljövőben is szívesen fogadjuk az érdeklődő iskolákat hasonló programokra, mert a célunk az, hogy a fiatalokkal megszeretessük a rendőri hivatást!

Megjelent: 2769 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 15 május 2018 14:38