Fõ tartalom

péntek, 22 június 2018 09:39

Szakmai tanulmányút a rendészeti képzés csúcsintézményében

Írta: Lövei László
Értékelés:
(0 szavazat)

Iskolánk vezetőinek és oktatóinak 43 fős csoportja 2018. június 1-jén látogatta meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának oktatási helyszíneit Budapesten. Az intézményünk dolgozóival együtt szakgimnáziumunk francia társiskolájának, a SENS-i rendőrképző iskolának az igazgatója Gérard Cardaliaguet, az igazgató helyettese és a francia iskola egy fő szaktanára is részese volt az élménynek.

A francia kollégáink a hét megelőző részében iskolánk nemzetközi szakmai konferenciáján vettek részt, és hazánkba tett látogatásuk utolsó eseményeként meglátogatták velünk a Budáról Pestre költözött rendőrképző felsőoktatási intézményt.

A Rendészettudományi Kar oktatási dékán-helyettese, Dr. habil. Hautzinger Zoltán tanszékvezető egyetemi docens úr mutatta be számunkra a Kar épületét, oktatási helyszíneit és a képzési sajátosságokat. A szakgimnáziumunk rendészeti képzésben oktató tanárainak első ízben nyílt lehetősége megtekinteni az új komplexumot, mely méltó helyszíne a közszolgálati dolgozók képzésének. Modern, hatalmas, és szakmailag igényesen kialakított oktatási terek biztosítják a hallgatók színvonalas képzésének infrastrukturális feltételeit.

Gratulálunk a modern, új és minden szakmai igényt kielégítő létesítményhez, és kívánjuk, hogy a rendészeti felsőoktatás új környezete hosszú időn keresztül stabil hátteret biztosítson a rendészeti szakemberek oktatásához, képzéséhez.
A szakmai utunk második állomása az Országház volt, ahol önálló csoportként, a többi látogatótól elkülönítve szakmai szemmel is megismerhettük a Ház rendészeti vonatkozású üzemeltetésének fortélyait. Tárlatvezetőnk az épület bemutatásán túl a volt tanulóink egy részét is foglalkoztató Országgyűlési őrség működéséről is tájékoztatást adott.

A kollégák között ez alkalomból fotópályázatot hirdettünk, hogy a tanulmányúttal kapcsolatos fényképeket készítsenek. A beérkezett pályaműveket az iskola oktatási vezetői zsűrizték és megállapították a pályázat győztesét, aki az "Országház" című képével megnyerte a pályázat első díját. Az első helyet megszerző fotót Szopkó Tibor kollégánk készítette. A cikkben az első három helyezett fotót tesszük közzé, melyek sorrendben: 1. "Országház", 2. "Ludovika hátulról", 3. "Lefegyverzés"

OrszágházLudovika HátulrólLefegyverzés

A tanulmányút végére kellemesen elfáradtunk és szakmai tapasztalatokat szerezve folytatjuk oktatási tevékenységünket.

Megjelent: 1149 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 26 június 2018 14:35