Fõ tartalom

kedd, 26 június 2018 14:36

Kibocsátó és Jubileumi ünnepség

Írta: Juhászné G. Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

2018. június 22-én ünnepelt a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium. Ünnepeltük a végzős tanulóinkat, ünnepeltük az intézményünk negyedszázados fennállását és ünnepeltük a rendőr tiszthelyettes-képzés 25 éves jubileumát.

A jubileumi ünnepségen Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Oktatási Főszemlélője ünnepi beszédében kiemelte:

"A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a rendészeti képzés zászlóshajója volt, abban az értelemben, hogy a kor követelményeire mindig gyorsan és hatékonyan tudott reagálni, akár csak a sorvezető, aki az adott útiránynak megfelelően, a felmerülő akadályokat kikerülve tudja kormányozni hajóját."

Kiemelte továbbá a rendőr tiszthelyettes-képzés kapcsán:

"Ez a típusú felnőttoktatás azonban, ami érettségi utáni, kétéves és nappali tagozatos, csak huszonöt éve működik. Korábban azért volt elegendő a rövidebb tanfolyam, mivel a fiatalok a fegyelmet is megtanító sorkatonai szolgálat után mentek a képzésre. Ma azonban az iskolapadból ülnek át az itteni iskolapadba, így meg kell tanulniuk az itt működő szabályrendszert. Oktatás, nevelés, képzés és kiképzés. Az úgyneveztt "Z" generáció jellemzőihez és igényeihez igazítva, folyamatosan fejlesztettük az oktatási rendszerünket."

(A teljes beszéd a cikk végén olvasható.)

25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély

Az ünnepségen Bagi István r. ezredes, igazgató emlékérmeket adott át Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, oktatási főszemlélő úrnak és Mocsári Sándor ny. r. dandártábornok úrnak, iskolánk volt igazgatójának, akik mindketten kimagaslóan sokat tettek a rendőr képzés fejlődéséért.

Ezután kezdődött a XXVIII. kibocsátó ünnepség, melyet a rendészeti szervek, fegyveres testületek, állami -, önkormányzati szervek, oktatási intézmények és külföldi társiskoláink vezetői tiszteltek meg.

A végzős évfolyam 418 tanulója acélos tekintettel és nagy büszkeséggel állt az alakuló téren és várta Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány úrat, hogy jelenlegi tanulmányaikat sikeresen befejezve útjukra bocsássa őket. Főkapitány úr köszöntőjében kiemelte:

"Önök 2017.június 17-én tettek ünnepélyes esküt Budapesten, a Hősök terén. Azóta próbaidős rendőrként tettek eleget iskolai tanulmányaiknak, végezték területi gyakorlataikat, teljesítettek szolgálatot a déli határon, ahol a biztonsági kockázatok kezelése valóban embert próbáló volt. Bizonyították emberséges, áldozatkész hozzáállásukat amellett, hogy közben tanulmányaiknak is eleget tettek."

Főkapitány úr megköszönte ifjú kollégáinak hivatásuk iránti elköteleződésüket, a szülőknek a hosszú távú támogatást és a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumnak a professzionális szakképzést.

(A teljes beszéd a cikk végén olvasható.)

Az ünnepségen több dicséretet és elismerést adtak át, melyek közül magasabb szintű volt:

"Magyarország belügyminisztere kiemelkedő tanulmányi eredménye, közösségi munkája elismeréseként dicséretben és tárgyjutalomban részesítette:

  • Polónyi Balázs próbaidős rendőr őrmestert.

Az Országos Rendőr-főkapitány kimagasló tanulmányi eredménye és példamutató magatartása elismeréseként dicséretben és tárgyjutalomban részesítette:

  • Gönczi Roland János
  • Szigeti Viktória
  • Turbók Bence próbaidős rendőr őrmestert."

Az ünnepséget az évfolyam díszmenete és a sapkadobálás zárta.

25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély25 éves jubileum és kibocsátó ünnepély

Az ünnepséget követő zárórendezvényen több elismerés és oklevél átadására került sor:

  • Magyar Tehetséggondozó Társaság a magyar tehetséggondozás terén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Elismerő Oklevelet adományozott intézményünknek,
  • A Magyar Rendvédelmi Kar Elnöke emléktárgyat adományozott az iskola fennállásának 25. évfordulója alkalmából,
  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója elismerő oklevelet és emlékérmét adományoz a két intézmény között huzamosabb ideje fennálló kölcsönös szakmai együttműködés fenntartására és az oktató – nevelő munka minőségi fejlesztésére irányuló fáradhatatlan vezetői munkájának elismeréséül Dr. Lucia Vargová rendőr alezredes asszonynak a Kassai Rendészeti Szakiskola igazgatójának és Ionel Hotnoga rendőr ezredes úrnak, a nagyváradi "Avram Iancu" Határrendészeti – tiszthelyettes Képző Iskola igazgatójának.

A zárórendezvény keretében kerültek bemutatásra az iskola jubileumi évkönyve, melyet mellékletben lehet megtekinteni.

Melléklet:
pdf dokumentum Dr. Janza Frigyes ünnepi beszéd

pdf fájl Dr. Balogh János elöljárói beszéd

pdf fájl Dr. Balogh János záróbeszéd

pdf fájl Jubileumi emlékkönyv

Sajtómegjelenések:

Megjelent: 2016 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 28 június 2018 12:55