Fõ tartalom

péntek, 19 október 2018 13:29

2018. évi BM Tanintézeti Járőrbajnokság - Körmend

Írta: Cselepák Péter
Értékelés:
(0 szavazat)

2018.10.17-én 11:30 kor indultunk a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumba a BM Tanintézeti Járőrbajnokságra. Érkezésünket követően a körmendi iskolában szálltunk meg. 2018.10.18-án reggel a verseny napján 09 óra 30 perckor érkeztünk meg a verseny helyszínére, ahol 10 óra 00 perckor történt eligazításon tájékoztattak minket a verseny menetéről, valamint a szabályismertetés is megtörtént. Ezután kisorsoltuk a csapatok indulásának sorrendjét.

Az MRSZG fiú csapata a 3. míg a lányok az 5. csapatként indulhattak. Elsőként a férfiak indultak 10 perces különbséggel. Ezt követően indították a lányokat szintén 10 perces különbséggel.

A versenyen összesen 10 km-t kellett futni, amiben minden megtett 2 km után különböző feladatokat kellet teljesíteni. A változatos feladatok a következők voltak:

Kézigránát dobásnál 25 m távolságra ( lányoknak 20 m ) távolságra kellett dobni a gránátot, úgy, hogy az egy 3X1 méteres területre essen.

Lövészetnél légpuskával 10 méterről 5 lövést kellett bukó célra leadni.

Gumi görgetésnél a fiúknak 2X10 métert kellett görgetni egy 60 kg súlyú gumiabronccsal, míg a lányoknak ugyan ezzel a súlyú gumiabronccsal egyszer kellett leküzdeni a 10 méteres távot.

Kúszásnál 2x15 méteres távolságon kellett hason kúszni egy bójákkal kijelölt folyosón.

Sebesült hordásnál a fiúknál a csapat tagjai közül feküdt egy versenyző a hordágyra, míg a lányoknál egy körmendi szakgimnáziumba tanuló hölgyet kellett kb 50 méteren keresztül szállítani.

Amennyiben minden feladat sikeresen teljesítve lett, akkor a csapatnak a verseny véget ért.

A fiúk a versenyt 1 óra 16 perces idővel, míg a lányok 1 óra 25 perces idővel teljesítették.

BM Tanintézeti Járőrbajnokság - KörmendBM Tanintézeti Járőrbajnokság - KörmendBM Tanintézeti Járőrbajnokság - KörmendBM Tanintézeti Járőrbajnokság - KörmendBM Tanintézeti Járőrbajnokság - KörmendBM Tanintézeti Járőrbajnokság - Körmend

A nap végén volt az eredményhirdetés. Az MRSZG fiú csapata a III. helyen, a lány csapata pedig az I. helyen végzett. Az összesítésben a részvevő csapatok közül a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium az előkelő I. helyet szerezte meg.

Gratulálunk az elért eredményekhez, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

 

 

Megjelent: 1038 alkalommal