Fõ tartalom

hétfő, 19 november 2018 08:35

Nyílt nap 2018. november 16.

Írta: Juhászné G. Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

A kissé csípős, de gyönyörűen napos időben közel 300 fő látogatott el iskolánkba megye határon belülről és távolabbi megyékből (Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves) és ismerkedett meg magyar rendőrképzés fellegvárával, a különböző oktatási színterekkel és a felvételi rendszer különböző elemeivel.

Az iskola iránt érdeklődők részletes tájékoztatást kaptak Bánszkiné Görcsös Andrea asszonytól, tanulmányi főelőadótól a megjelent jelentkezési felhíváshoz kapcsolódó felvételi eljárásról, a fontosabb tudnivalókról, a jelentkezéstől a szerződéskötésig bezáróan.

Az érdeklődök megnézhették különböző szaktantermeinket, mint a bűnügyi-, szituációs-, határrendészeti-, közlekedési- és csapatszolgálati szakkabineteket, a lőteret és a fegyverbemutatót, a sportcsarnokot és a konditermet. A rendezvény egész ideje alatt lőfegyver, önvédelmi- és kényszerítőeszköz, valamint oktatási eszköz bemutatót tartottak tanáraink.

Nyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 november

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a rohamosan fejlődő informatika világában a jól képzett és használható tudással rendelkező rendőrök képzésére, így magas óraszámban és kiváló számítógépeken tanulnak intézményünk növendékei. A szülők és az ifjak informatika terem után az iskola kollégiumaival ismerkedhettek meg.

A bátrabb jelentkezők kipróbálhatták magukat a fizikai erőnlét felmérésen, ahol többek között felülésből, fekvőtámaszból, ingafutásból, helyből távolugrás, függeszkedés és fekve-nyomás vizsgaágakban kellett értékelhető mennyiséget produkálniuk.

Nyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 novemberNyílt nap 2018 november

Az érdeklődők az intézmény mellett megismerkedhettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési-, baleset-megelőzési, bűnügyi technikai-, kiképzési- és humán osztály feladataival. Az alakuló téren látványos bemutatót tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kutyás alegysége és mélységi bevetési alosztálya, valamint iskolánk tanulói mutatták be a csapatszolgálati tevékenységi formákat.

A következő nyílt napunk 2019. január 16-án lesz.

Sajtógyűjtés:

boon.hu - Nyílt napot tartottak pénteken a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

minap.hu - Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

GloboTV - Nyílt napon a jövő rendőrei

Észak-Magyarország - Bemutatkoztak a rendőrök:

Észak-Magyarország: Bemutatkoztak a rendőrök

Megjelent: 1810 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 26 november 2018 09:06