Fõ tartalom

péntek, 08 március 2019 07:55

Véredben a segítség!

Írta: Majzik Zsuzsa
Értékelés:
(0 szavazat)

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium elkötelezett a véradás mellett, ezért 2019. március 7-én, az idei évben második alkalommal szerveztünk véradást a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve.

Véradásra 78 fő jelentkezett. Minden egyes véradó három másik ember életét menti meg, így a véradással az iskola dolgozói és tanulói állománya ezúttal 234 embertársunknak segített.

 Véradás 2019 márciusVéradás 2019 márciusVéradás 2019 márciusVéradás 2019 márciusVéradás 2019 március

Véradóként emberek életét mentheted meg, és ha ez önmagában nem lenne elég, a véradásnak számos pozitív hatása van magára a véradóra is. A statisztikák szerint az emberek 70–75%-a legalább egyszer az élete során olyan helyzetbe kerül, hogy vérre van szüksége. Miért érdemes vért adni? Azon kívül, hogy embertársaidon segítesz, a véradásnak még számos előnye van. A véradás előtt minden esetben elvégeznek egy átfogó orvosi vizsgálatot. A kötelező tesztek elvégzése után megállapítják a vércsoportot és a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására is kiterjedő szűrővizsgálatokat végeznek. A rendszeres véradás csökkenti a vérben lévő vasszintet, ami jelentősen csökkenti a szívinfarktus és a stroke, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Köszönjük iskolánk valamennyi dolgozójának és tanulójának önzetlen segítségét, azt, hogy véradóként eddig is és ezután is segítik rászoruló embertársaink életének megmentését.

Megjelent: 873 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 08 március 2019 08:01