Fõ tartalom

csütörtök, 11 április 2019 13:35

Okmányszakértői képzésen vett részt iskolánk tanára Hollandiában

Írta: Szemán Dániel
Értékelés:
(1 szavazat)

2019. március 25 - április 05. között az Európai Határ-, és Partvédelmi Ügynökség (FRONTEX) által szervezett okmányszakértői képzésen hazánk képviseletében iskolánkból a Szakmai Ismereti Szakcsoport tanára, Szemán Dániel r. főhadnagy is részt vett.

Az Eindhovenben és Amszterdamban rendezett kéthetes felkészítésen tanárunkon kívül jelen volt még 14 másik Európai Uniós tagállam képviselője, valamint a FRONTEX egyik munkatársa.

A tanfolyamra delegált szakértők átfogó ismereteket szereztek a biztonsági okmánygyártás folyamatáról, a nyomdatechnikai eljárásokról, a jellemző hamisítási trendekről, valamint azok felismerési lehetőségeiről.

A gyakorlatorientált tréning során a résztvevőknek lehetőségük nyílt a hagyományos nyomatási technikákat alkalmazó nyomdagépek kipróbálására, valamint ezek segítségével saját fantáziaútlevelük elkészítésére.

Okmányszakértői képzés HollandiábanOkmányszakértői képzés HollandiábanOkmányszakértői képzés HollandiábanOkmányszakértői képzés Hollandiában

Az ismeretszerzést színesítette egy Amszterdamhoz közeli okmánygyártó üzemben tett látogatás, ahol a résztvevők megtekinthették az úti okmányok összeállítási folyamatát, valamint azok megszemélyesítési technológiáját.

A képzés másik célja a megjelent szakértők közötti szakmai kapcsolat kialakítása, ezáltal a későbbi együttműködés elősegítése. A kurzus a résztvevők gyakorlati vizsgájával zárult, melyet oktatónk sikeresen teljesített.

Megjelent: 278 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 11 április 2019 14:58