Fõ tartalom

csütörtök, 11 április 2019 13:42

BM Országos Judo Bajnokság tanulói szemmel

Írta: Schvank Boglárka 109. o.
Értékelés:
(0 szavazat)

Április első hete, csütörtök. Ezen a szép napon, Makó lett a cselgáncs fellegvára, mivel itt rendezték meg a BM Országos Judo Bajnokságot, amelyen nagy örömömre a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium színeiben én is indulhattam...

Csapattaggá válni, nem volt fáklyásmenet. A nevezésért keményen kellett küzdenem és számos edzésen kellett állnom a sarat. Súlycsoportomban, sok erős és elszánt lány harcolt azért, hogy indulhasson a versenyen, össze kellett hát szednem minden tudásomat és erőmet, hogy én lehessek a szerencsés, aki a versenyen részt vehet.

Emlékszem, tavaly én is harcba szálltam a "nagyokkal", a másodévesekkel, akik judoban kicsit jártasabbak voltak, mint én. Mondanom sem kell, nem jártam sikerrel velük szemben, de tapasztalatokkal gazdagodtam a versenyzés terén. Még akkor is, csak "cserejátékosként" vehettem részt, amikor iskolánk rendezte a BM Tanintézeti Judo Bajnokságot. Bevallom, ez nem esett jól, mivel nagyon szerettem volna indulni a versenyen. Hamarosan rám kacsintott, a szerencse, és kaptam egy lehetőséget edzőimtől, Fürjész István tanár úrtól és Papp Orsolya c.r. alezredes asszonytól, hogy az országos versenyen mutassam meg mit tudok. Kiválasztottként valamennyien "vért és verítéket" áldoztunk a sikerért, de megérte.

BM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo Bajnokság

Elérkezett az indulás időpontja, a szerda délután. Célba vettük a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumot. A buszban már emelkedett volt a hangulat; a levegőben érezni lehetett az izgalom és az útra készített finom ételek és rágcsálnivalók illatát. Akadtak a csapatban súlyproblémás tagok is, akik hogy a mérlegelésen ne valljanak kudarcot, csak szemmel kísérhették a falatozó, vidám társaságot. A hosszú út alatt alig vártuk, hogy végre, valahára megérkezzünk. Szerencsésnek éreztük magunkat, mivel mikor megérkeztünk láttuk, hogy a kisbuszokkal érkező csoportok, egytől egyig, hogyan nyújtóztatták meg elgémberedett tagjaikat. Hozzájuk képest mi igazi luxusban részesültünk.

Másnap reggel picit fáradtan, de izgatottan ébredtem és vártam az indulást Makóra, mert nagyon kíváncsi voltam a versenytársaimra. Vendégszerető fogadtatásban részesültünk. Egy hatalmas csarnokba vezettek bennünket. Óriási volt a nyüzsgés, mindenki vidáman társalkodott a messziről érkezett ismerősökkel. A csarnoknak arra a részére vonultunk, ahol a verseny került megrendezésre. Hatalmas, fából készült mennyezet, óriási tévék és persze tatami várta a bátrabbnál bátrabb versenyzőket.

A megnyitón a Himnuszt a Készenléti Rendőrség zenekarának előadásában hallgathattuk meg. Bemutatták a versenybírókat, valamint a meghívott vendégeket. Hatalmas élmény volt számomra, hogy Ungvári Miklós a meghívott személyek között szerepelt. Soha nem gondoltam volna, hogy az egyik legkedveltebb Európa bajnok és olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó előtt fogom megmérettetni magam.

BM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo BajnokságBM Tanintézeti Judo Bajnokság

És elérkezett a várva várt pillanat, a szőnyegre lépés. A szívem hevesen kalapált, majd kiugrott mellkasomból, amikor szólítottak és el kellett indulnom a piros tatami felé. A küzdelem kezdetét vette. Mindent beleadtam, és sikerült súlycsoportomban harmadik helyezést elérnem.

Annak ellenére, hogy minden súlycsoportban indultak országos bajnokok, fekete öves judósok, rutinos versenyzők, a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium kezdő cselgáncsozóiból verbuvált csapat összesítésben a 3. helyen végzett.

Nem is csoda, hogy hazafelé még jobb volt a hangulat, mint az előző napi induláskor. Mi az iskola "kemény harcosai" a közösen elfogyasztott vacsora után, éremmel a nyakukban, fáradtan, de büszkén, énekelve utaztunk haza.

Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a versenyen!

Megjelent: 359 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 12 április 2019 09:42