Fõ tartalom

csütörtök, 18 április 2019 09:00

V. Nemzetközi 10 méteres Lőbajnokság (Szerbia)

Írta: Schwak Renátó tanuló
Értékelés:
(1 szavazat)

2019. április 12-13-14 napon került megrendezésre Belgrádban (Szerbia) az V. Nemzetközi 10 méteres Lőbajnokság, amelyre a Magyar Sportlövők Szövetsége szakvezetése 8 fő versenyzőt indított magyar színekben Target Sprint versenyszámban, többek között iskolánk első éves tanulója, Schwak Renátót és iskolánk 2019. január 18. napon kibocsátott volt tanulója, Bódvai Fanni r. őrmestert is.

A Target Sprintet itt az iskolában ismertem meg a lőkiképzőktől, minden héten, kedden és csütörtökön volt lehetőségünk az edzésekre az iskola léglőterén és sportpályáján. Nekem azért is tetszett meg ez az új, számomra még ismeretlen versenyszám, mivel régóta versenyszerűen amerikai focizom, testhezállónak tűnt a robbanékony 400 méteres távú sprint futás, majd a lövészet, hiszen a lövészeten kívül a pályán is ezt gyakorlom a fociban. A lövészethez használt sportfegyverek, melyeket az MSSZ adott iskolánknak csúcsfegyverek, a legújabb fejlesztésű Target Sprint fegyvereknek tekinthetők manapság.

Dr. Nyilas István r. főhadnagy és Szentesi Tibor r. törzszászlós lőkiképzőkkel, akik a Target Sprint edzéseket tartják, már a rendészeti szakgimnáziumi tanulmányaim előtt megismerkedtem, 11. évfolyamos koromban a Diósgyőr-Vasgyári Szakgimnázium és Kollégium tanulójaként egy lövészeti programot folytattak, amelybe én is bekerültem több évfolyamtársammal és a versenyszerű léglövészetet itt, tőlük ismertem meg először, ami nagyon megtetszett.

A Target Sprint edzéseken rendszeresen részt vettem az iskolai fakultációs órasávokban, egyre jobban ráéreztem a dologra. Emlékszem, hogy évfolyamtársaimmal, akikkel együtt edzettem már a lövészetre szánt idő csökkentésén versenyeztünk, ki a gyorsabb, vagy hogy ki hány másodpercet ver rá a másikra. Jó hangulatban teltek ezek a foglalkozások.

V. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres Lőbajnokság

Dr. Nyilas István tanácsára, aki egyébként az MSSZ Target Sprint szakágvezetője elválaltam, hogy több élsportolóval együtt az országban, magyar színekben indulok és megmérettetem magam. Biztattak, hogy az edzéseken produkált időeredményem és lövészetem alapján előkelő helyet érhetek el, akár nemzetközi szinten is, így kíváncsian vártam a versenyt.

A versenyre az MSSZ különbuszával több sportolóval együtt utaztam ki az edzéseken megismert Bódvai Fannival. A verseny helyszíne, annak lebonyolítása, szervezettsége nagyon színvonalas volt, a szervezők is egyenruhát viseltek, alakiasan mozogtak, rokonszenves volt mindenki.

A versenyen egyéniben, Junior fiú korcsoportban és Junior MIX –ben indultam. Egyéniben 5:26 másodperces idővel első helyen futottam be és ami elég érdekes volt számomra, hogy üldözőimre több másodpercet is rávertem, ezért nem húztam meg az utolsó 400 méter, tartalékoltam a MIX –re.

V. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres Lőbajnokság

A MIX versenyszámban Torkos Anetta nyíregyházi sportlövővel indultam, akivel a 2. helyezést értük el. Bódvai Fanni szintén MIX –ben a harmadik helyet érte el versenytársával.

A legérdekesebb számomra az volt, amikor a különböző országok elsportolóival mérhettem össze az erőmet és hazámat képviselhettem.

Ez a szép eredmény még nagyobb lendületett adott, hogy még többet készüljek és a legközelebbi Olaszországban, májusban megrendezésre kerülő Világkupán magyar színekben induljak.

V. Nemzetközi 10 méteres LőbajnokságV. Nemzetközi 10 méteres Lőbajnokság

Megjelent: 813 alkalommal