Fõ tartalom

csütörtök, 02 május 2019 11:47

Pályaorientációs nap iskolánkban

Írta: Szentesi Tibor
Értékelés:
(0 szavazat)

2019. április 12. napon két olyan Szakgimnázium tanulói is ellátogattak iskolánkba, ahol jelenleg is rendészeti ágazati képzés folyik. Az egyikük a Mátészalka SZC Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma Nagykállóról, a másik iskola pedig a Miskolc SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma volt.

A pályaorientációs nap megtartásának célja a rendészeti pálya iránt érdeklődő fiatalok körében a rendőri szakma részletes megismertetése, annak elmélyítése. A résztvevők megismerkedhettek az iskolánkba történő jelentkezés során a felvételi eljárás követelményeivel, kipróbálhatták magukat a fizikális felvételi számokban.

Szaktanáraink ízelítőt adtak az iskolai képzés sajátosságaiból, bemutatták a bűnügyi, - határrendészeti-, és szituációs szakkabinetekben zajló oktatás menetét. A szituációs lőtéren lövészeti bemutatóra került sor és az érdeklődők kézbe vehették a rendőrségnél rendszeresített fegyvereket és csapatszolgálati felszereléseket egyaránt.

Pályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs nap

Látogatóink az iskolánkban tanulók életébe is bepillantást nyerhettek, hiszen megtekinthették a szállások szobáit, a konditermet, az iskolai szolgálatba beosztott tanulói állomány feladatteljesítését, részesei lehettek egy interaktív rendőri intézkedés órának, ahol egy szituációs feladatban kellett helytálniuk ugyan úgy, mint egy rendőrtanulónak.

A Szemere Bertalan Szakgimnázium rendészeti ügyintéző képzésben résztvevő tanulói a MATEHETSZ Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására kiírt és iskolánk által elnyert EFOP 3.2.1-15-2016-00001 Tehetségek Magyarországa című és az OPER-21688 azonosítószámú kiemelt európai uniós projekt keretében vettek részt fenti napon.

Pályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs napPályaorientációs nap

A pályázat támogatója:

logo

Megjelent: 1075 alkalommal