Fõ tartalom

csütörtök, 02 május 2019 11:57

Újabb ÉreTT díjas oktató és tanuló a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

Írta: Kerek Melinda
Értékelés:
(0 szavazat)

Az Észak-Magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács 2019. április 29-én Püspökladányban adta át az idei ÉReTT elismeréseket, a "Mindenki tehetséges mítosz valósága" című szakmai fórum keretében. A díjazottak között szerepelt Papp Orsolya c. rendőr alezredes, oktató, edző és Kóti Róbert I. évfolyamos tanuló.

A 2019-es évben a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium Sport Egyesülete újabb kiváló tehetségsegítő edzőt jelölt az elismerésre.

Papp Orsolya c. rendőr alezredes hosszú évek óta elhivatottan és eredményesen készíti fel tanulóinkat a rendőri szakmára, valamint kedvelteti meg velük a judo sportágat. Felkészítői munkája során, évente közel 200 tanuló szerez tapasztalatot a test-test elleni küzdelemben, a judoban. Papp Orsolya önkéntes alapon, munkahelyi oktatói feladatai mellett, gyakran szabadidejében végzi tanulóink, különösen a női szakág versenyzőinek felkészítését.

Elhivatottsága, lelkesedése óriási hatással van versenyzőire, kompromisszumot nem ismerve halad az általa kitűzött cél felé.

Személyes példamutatásával, küzdőszellemével még a judo alapjainál tartó tanulóknál is olyan motivációs bázist teremt, amely átsegíti a fiatalokat a kritikus időszakon is.

Papp Orsolya c. rendőr alezredes

Kóti Róbert tanuló, az általános és középiskolát is kitűnő eredménnyel végezte, emellett komplex középfokú német nyelvvizsgát is szerzett. Középiskolai évei alatt, olyan gálaesteken vett részt, amelyek bevételét egy beteg gyerekekkel foglalkozó alapítvány számára ajánlották fel. 12 éves korában eldöntötte, hogy rendőr szeretne lenni és mindent megtett ennek érdekében. 2018 szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban, ahol kiváló eredményeket ér el a különböző tanulmányi területeken. Az első két képzési modul kitűnő teljesítése mellett, minden tantárgyból indult az iskola tanulmányi versenysorozatán.

A több száz versenyző közül 7 tantárgyból ért el helyezést: rendőri intézkedés gyakorlat 1. helyezés, rendészeti igazgatás elmélet 1. helyezés, informatika 1. helyezés, német nyelv 3. helyezés, közrendvédelmi ismeretek elmélet 4. helyezés, határrendészeti ismeretek elmélet 4. helyezés, rendőri testnevelés gyakorlat 6. helyezés. Ezekkel az eredményekkel, összesítettben az iskola legeredményesebb elsős tanulója lett, valamint bekerült az iskola országos tanulmányi versenyre készülő csapatába.

Kótai Róbert tanulót kiemelkedő tanulmányi teljesítmény, kitartás, szorgalom és példaértékű magaviselet jellemez, mely alapján 2019-ben ÉreTT díjas lett.

Kóti Róbert tanuló

A szakmai fórum keretében, az Észak - magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanácsnak, - a Nemzeti Tehetség Program megismertetésében, megvalósításában, a tehetségsegítő hálózat fejlesztésében, a rendészeti tehetségek és tehetségsegítők támogatásában végzett - munkája elismeréseként a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiuma MENTOR TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS címet adományozott.

oklevél mrszg

Iskolánk, mint az ÉreTT alapító tagja, megtiszteltetésként tekint a cím adományozására.

Újabb ÉreTT díjas oktató és tanuló a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

Megjelent: 1221 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 08 május 2019 08:03