Fõ tartalom

kedd, 07 május 2019 11:50

A "Móriczosok" kirándulása iskolánkban

Írta: Bánszkiné G. Andrea
Értékelés:
(0 szavazat)

Május 6-án a Móricz Zsigmond Református Kollégium és Gimnázium 9. évfolyamos rendészet-közszolgálat ágazati képzésben résztvevő diákjai tanulmányi kirándulásra érkeztek iskolánkba. A huszonegy diák osztályfőnökükkel, Ferenczi László tanár úrral, és a karcagi Rendőrkapitányság állományában dolgozó Fekete András r. főtörzszászlós úrral érkezett meg a több órás utazást követően.

A részükre összeállított programok során szaktanáraink ízelítőt adtak az iskolai képzés sajátosságaiból, bemutatták a bűnügyi, csapatszolgálati és szituációs szakkabinetekben zajló oktatás menetét. Bepillanthattak a rendőri önvédelmi testnevelésórába, és kipróbálhatták a rendőr tanulóink számára, a tanulmányi versenyre felállított akadálypályát is.

A tanulói étkezdében elfogyasztott ebédet követően a fiatalok a szituációs lőtéren lövészeti bemutatót láttak, valamint megnézték és a kezükbe vehették a rendőrségnél rendszeresített fegyvereket és csapatszolgálati felszereléseket.

A A A A A

A látogatás utolsó állomásaként az iskolatörténeti múzeumot tekintették meg vendégeink, ahol a történeti áttekintés során Fekete úr, aki a 80-as években iskolánk tanulója volt, a múzeum fotóalbumjában elhelyezett saját fényképeit megmutatta diákjainak.

Bízunk benne, hogy egy élménydús napot sikerült eltölteniük iskolánkon és jövőre is várjuk szeretettel a "Móriczosokat"!

Megjelent: 257 alkalommal